Názory čitateľov


Názory k článku:
USA čoskoro zavedú sankcie na firmy v projekte Severný prúd 2

21. 5. 2019   anonym
Sankcie na celý svet ! :))
21. 5. 2019   Sedem Nanometrov
Embargo nepochybne prispelo k pádu RVHP.
Ale aj vinou sprostosti súdruhov, ktorí nepochopili strategický význam kľúčových technológiií, zaostali vy vývoji a systém už potom nebol schopný žiť bez importov.
Takže USA - ZSSR 1:0
Lenže nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky a keď si naši americkí priatelia myslia, že husársky kúsok, ktorý sa im podaril voči natvrdlým komunistom úspešne zopakujú proti celému svetu, tak sa možno šeredne mýlia.
Lebo o tom, že boj na dvoch frontoch je somarina sa na vlastnej koži presvedčil aj inak geniálny Adolf H.
Najmú preto, že USA už nie je technologickým leaderom a zbraň, ktorá absolútne nekoreluje s voľnotrhovými princípmi sa už dnes ľahko môže obrátiť proti nim.
USA je totiž univerzálny konzument, ktorého HDP tvorí hlavne požičiavene na trvalo udržateľný nárast astronomického dlhu. Inak povedaná - Čína má tým vyššie HDP, čím viac vyprodukuje, kým USA má tým vyššie HDP, čím viac skonzumuje (mechanizmus výpočtu HDP to umožňuje, ale málokto si to uvedomuje)
Takže naši americkí priatelia by sa mali na embergo dávať setsakrametský pozor - lebo ak by ho náhodou svet raz použil proti nim - tak im nepomôžu ani obľúbené a štandardné protitankové barikády pred veľvyslanectvami aj v tých naj spriatelenejších štátoch ...
Trumpov Risk Officer by ho mal informovať, že dráždiť Rusko, EU, Čínu, Irán, Venezuelu je too close to the edge - lebo ak sa rozhádajú aj s Veľkou Britániou (čo aktívne hrozí za zfušovaný BREXIT, zorchestrovaný práve z USA), Kanadou a Austráliou (iste dokážu aj to) začne byť pod vlajkou slobody s hviezdami a pruhmi zrejeme poriadne dusno (hospodárske výsledky kadejakých búrz sú v skutočnosti manometrom bubliny, ktorá už čaká na svoju príležitosť buchnúť a zase raz obšťastniť svet obvyklým americkým smradom as usual :(
1/1