Názory čitateľov


Názory k článku:
Americký miliardár Buffett chce investovať v Británii napriek brexitu

6. 5. 2019   Dlhýa Úzky
Zmagorení súčastníci vnímajú termín "investovať" ako niečo dobré - bezmála ako nezištnú pomoc blížnemu svojmu.
Veď sa vytvoria pracovné miesta, takže bude práca !
Zaujímavé, že väzni v nacistických pracovných táboroch - alebo politickí väzni v gulagoch mohli pracovať, koľko len chceli, ale moc o to nestáli :(
Aha - že za to nedostali peniaze ?
Hm, ale potom vlastne nejde o tie pracovné miesta a prácu - ale o výplaty !
Že to nenapadlo Hitlera Stalina - však tiež mohli natlačiť lacných papierikov koľko chceli a boli by ešte ušetrili na strážach, ktoré sa radšej mohli venovať organizovanému zločinu, tak ako je to bežné dnes.
Pritom stačí zaviesť infláciu (je to náročné, ale dá sa) - takže stačí stále držať rovnaké platy a pritom pracujúci budú šťastní a premotivovaní, lebo sa im bude zdať, že stále zarábajú viac (€1000,- je dnes rovnaká (mizerná) výplata, ako bolo voľakedy 1000,- Kčs - hoci je to - akože - 30,126 x viac :)))
Najkrajšie to vidno na cenách bytov, ktoré sú - akože - stále drahšie a drahšie - takže vlastne ich majitelia zarábajú - pričom je jasné, že by je stále ten istý, takže jeho cena je v skutočnosti tiež stále tá istá. Akurát sa znížila kúpna sila obeživa a tak ho treba na ten istý byt stále viac a viac.
Ak by Ústav technickej normalizácie narábal s centimetrom rovnako, ako NBS s Eurom, tak každý muž by mal každý rok o hodne dlhší penis - tí čo sa narodili pred 1989 ny už mali vtáky dlhé skoro 4 metre !!!
Z tohoto pohľadu to znamená, že investovanie je vlastne nová forma vedenia vojny a kolonizácie - však načo zabíjať noplísákov, alebo ich strážiť drahými dozorcami, keď budú radi nielenže makať, ale si ešte aj robiť dozorcov sami :)
Pdredsa len taký feudál musel poddaných brániť a otrokár sa musel starať otrokom aj o ubytovanie, stravu ošatenie a zdravotné zabezpečenie ...
V prípade Buffetta však navyše zrejme ide o scenár, ktorý voľakedy použil Soroš - ani ten nešiel Anglánom pomáhať, ale im znehodnotil Libru. Lebo ak niekto zarobí (a to je jediný cieľ investora), iný musí prerobiť (v tom lepšom prípade iba robiť ;)
Takže tras sa Veľká Británia - ide Veľký Investor, ktorý je horší mongolské hordy, či Červená Armáda s nukleárnym, tlstým Kimom na čele :)))
Na druhej strane, koho oiyebeš ak nie krajinu, oslabenú nezmyselným Brexitovým bahnom, v ktorom tí najlepší demokrati iste dokážu uloviť tie najtučnejšie kapre ...
1/1