Americký miliardár Buffett chce investovať v Británii napriek brexitu

Dúfame, že uskutočníme nákup vo Veľkej Británii a, resp. alebo v Európe, bez ohľadu na to, ako sa brexit uskutoční, povedal miliardár.

Americký miliardár Warren Buffett sa vyjadril, že chce viac investovať vo Veľkej Británii a v iných častiach Európy napriek neistote v otázke budúcich vzťahov medzi Britániou a Európskou úniou. Konštatoval, že by chcel, aby jeho investičná firma Berkshire Hathaway bola viac známa na druhej strane Atlantiku. „Dúfame, že uskutočníme nákup vo Veľkej Británii a, resp. alebo v Európe, bez ohľadu na to, ako sa brexit uskutoční,“ povedal miliardár na výročnom valnom zhromaždení akcionárov. Informuje o tom portál bbc.com.

O rozhodnutí Británie odísť z EÚ Buffett povedal: „Mám pocit, že to bola chyba“. Dodal, však: „To neničí moju chuť prinajmenšom zrealizovať veľmi veľkú akvizíciu v Británii.“ Investičná spoločnosť Berkshire Hathaway v sobotu informovala, že v prvom kvartáli dosiahla zisk 21,7 mld. USD, čo je zreteľným zlepšením v porovnaní s rovnakým štvrťrokom vlaňajška, kedy vykázala stratu 1,1 mld. USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy