Názory čitateľov


Názory k článku:
Trh s hudbou: Revolúciu prinieslo vždy cenovo dostupné zariadenie

8. 5. 2019   Lolo
Treba spomenut, na scenu zo Slovenskeho filmu /asi jedineho z oskarom/ Obchod na korze, ked stara Lautmanova, vytiahla platnu na starom gramofone, si spievala tumba tumba tumba.. A Brtkovi to asi liezlo trocha na nervy.
https://www.you tube.com/watch?v=gvZE 9Yuxkyg
Ten trailer je taky, ako by ani ten film nebol od nas..
8. 5. 2019   Ľudský Stroj
Prečo vlastne ľudia počúvajú hudbu ?
Hudba nie je nič prirodzené, lebo sa nevyskytuje v prírode.
Je to v podstate umelá droga na rozdiel od alkoholu, ktorý sa v prírode vyskytuje a aj iné zvieratá, než ľudia, to zneužívajú) - dráždenie sluchového aparátu periodickými zmenami tlaku vzduchu - čiže neurostimulácia.
V skutočnosti škodlivá droga, lebo tiež vyvoláva u postihnutých jedincov závislosť a ochudobňuje rodiny o živobytie.
Pravdepodobne dokonca signalizuje nejakú vážnu mozgovú poruchu, lebo poznám jedinca, ktorý kupoval - v tej dobe - drahé LP-čky, hoci nemal na gramofón (bol šachista, čo zrejme mnoho vysvetľuje ;)
A aj nebezpečná doba, lebo sluchový aparát sa u človeka vyvinul, ako doplnok zrakového, pričom ten sluchový má skôr obranný charakter a zrakový útočný.
Z toho dôvodu je sluch schopný zachytiť veľmi malé zmeny akustického tlaku, no milovníci hudby si ho systematicky ničia úrovňami akustického tlaku až bilión krát (milión miliónov) vyššími a je vcelku jedno, či to je diskotéka, alebo Bachov organový koncert (prípadne duet vŕtacieho kladiva a panelákovej nosnej steny).
A potom sa v starobe čudujú, že majú tinnitus - respektíve sú hluchí ako poleno.
Prečo ale potom je človek na hudbu taký vnímavý ?
Zrejme to súvisí s faktom, že je stádové zviera - takže houba sama o seba je mu síce nepotrebná, umožňuje však koordinovať skupinu.
Potom ale fanatické davy napríklad na koncertoch Eda Sheerana nie sú nič iné, ako následníci faklovýách pochodov Adolfa Hitlera - ktoré si dodávali odvahu na Drang nach Osten - či tantamových tancov rovníkových černochov, ktorí sa chystajú prepadnúť a zjesť susednú dedinu.
Z takéhoto pohľadu je hudba vlastne nebezpečná psychologická zbraň - stačí ísť na koncert Alexandrovcov ;)
Takže je zaujímavé, že všetci sa stále snažía všetko zakázať (prohibícia, puritánstvo, boj proti narkotikám, boj proti fajčeniu, boj proti rýchlej jazde, boj proti globálnemu otepľovaniu, ochrana životného prostredia, boj proti komunizmu, boj proti neveriacim, boj za zdravú výživu, boj proti obezite (s výnimkou kardašianskej megarite) - atď., atď., atď.) - akurát hudba si robí čo chce ...
8. 5. 2019   klíz
Toľko faktov skombinovaných do hlúpych úvah, to sa len tak nevidí. Ešte by som pripomenul jeden fakt, že človek vníma podnety (zvuk, svetlo) úmerne logaritmu ich intenzity.
8. 5. 2019   Lolo
Revoluciu dnes netvoria nosice, ani forma zaznamu, ale sila parazitov, alebo vseialke samozvane autorske zastupenia.
U nas napriklad SOZA a dalsie.
Hudba a produkcia hudby upada, priamo umerne svojim masovym sirenim.
Nakoniec nam ostane akorat len etnicka hudba, alebo nam zadarmo, pred svitanim, bude jacat na minarete zadarmo meluzin 6x denne.
Tak si asi predstavuje SOZA nasu ziarivu buducnost.
1/1