Názory čitateľov


Názory k článku:
Skutočné peniaze: Tento národ miluje hotovosť a má na to dobré dôvody

29. 4. 2019   balco
svajciarske franky su najkrajsie peniaze............
26. 4. 2019   johny
A u nás sa chudobina ide posrať, lebo má kartu a tam každý mesiac žobračenku!!! Ó a banka mu vráti 0,5% za nákup. Cash is " KING "
26. 4. 2019   Slavomír
Bankovky a zlato sú reálny majetok vo vašom vlastníctve. Peniaze na účte sú síce vaše, ale rozhoduje o nich banka a štát. Ak sa ľudia vzdajú zlata, hotovosti, kapitálu v hmotnej podobe (domy, prevádzky, farmy, pôda a pod.) a zbraní (Švajčiari majú zbrane doma), tak potom takáto demokracia nie je demokracia, ale len paródia na demokraciu, a ľudia sú len bábky v rukách veľkých firiem a štátnych úradníkov. Dúfam, že aj v tomto smere sa Slováci zobudia a vybudujú si takú demokraciu ako majú Švajčiari.
26. 4. 2019   Čo je krajšie než hora bankoviek ? Dve.
Ako zvyčajne v demokracii - je to dezinformačná volovina.
Švajčiari "milujú" hotovosť z jedného jediného - a veľmi prostého dôvodu - švajčiarsko je svetovým trezorom všetkých zlodejov, lúpežníkov, vražedných diktátorov a ostatných politikov.
Švajčiarske hodinky sú už dávno zbytočná somarina pre snobov (keďže aj každé decko a homelessák má v smartfóne absolútne presný GPS čas, fialová krava je pre fialové kravy (Milka je síce výborná, ale už dávno to nie je jediná výborná čokoláda), syr vie vyrobiť každý družstevník a Bofors je dobrý akurát tak do múzea :)
Ale koruca a zlodejiny utešene kvitnú nielen v demokracii a nakradnuté, nalúpené - či inak zdanené je vždy nutné uložiť niekam do bezpečia - pred milovanými rodinnými príslušníkmi, ochotnými partnermi, kolegami a kumpánmi - ako aj ostatnými orgánmi, činnými (občas aj) v trestnom konaní.
A tam je len jeden cieľ - nedobytný alpský trezor, kde by si vylájmali zuby aj Amíci s Ruskom a atómovým Kimom - lebo v kilometrovej hĺbke je ticha kľud aj keď hore vybuchujú nálety 120 megatonových nukes.
No a sú len dve možnosti, ako všetok ten lup do krajiny nepozorovane dostať - v latých tehlách, alebo bankovkách. Lebo ak to nejaký somár skúsi elektronickou cestou, tak finačná polícia mu už dnes zaklope na dvere skôr, než odoznie click tlačítka "Enter"
Zlato je ťažké a nápadné - a hlavne, ktovie, či ho už dnes nejaký technologický alchymista nedokáže vyrábať lacno z ortuti, či iného prvku. Každopádne to ide v atómovom reaktore - na zatiaľ boli lacnejší Noplísaci v južnej Afrike, či nezamŕzajúci, sibírski úderníci.
Takže je bežné, že švajčiarskí colníci bežne za mesiac zadržia na hraniciach svojej ľúbeznej krajiny bankovky v hodnote jednej miliardy ChF (!) A to už - pri takejto bohumilej činnosti - lapili aj také hviezdy, ako CEO Deutsche Bank osobne. Takže ak ste do Švajcu ešte žiadnu hotovosť netransferovali, ste socka, patríte do Sevejnej Kóreje a v skutočnej demokracii nemáte čo hľadať ...
26. 4. 2019   Lolo
Ak motrokom a ludskym zdrojom, v chudobnych koloniach EU, davaju tutorialy, ako sa spravaju bohaty a uspesny, tak Svajciarska a Germanska sloboda a laska ku hotovosti, je zakladnym pilierom demokracie a slobody.
Ziadne virtualne peniaze, len hotovost, pristup ku depozitnym kovom v kazdej aj najbezvyznamenjsej pobocke banky, alebo bankomaty a zlatomaty, na vydaj depozitnych zlomkov kovov malych gramazi, silna domoobrana z zbrane v kazdej skrini, vytvara slobodny a nezavisly narod.
Aj z celou plejadou roznych etnik a narodnosti.
Dolezita je sloboda hotovosti.
Okolo moze byt vsade danove peklo, bezhotovostne sialenstvo, alebo osial kryptomien, ak prehrmi, hotovost a kovodepozit, ostane vzdy v rukach obcanov.
Ale to sa tazko pise, nieto pochopi, pre ludske zdroje v Slopakistane.
1/1