Názory čitateľov


Názory k článku:
Kritická premenná: Ďalší prepad na burze by mohol vymazať 10 rokov rastu

8. 4. 2019   Rast Rastu
Aký je vlastne rozdiel medzi "rastom" a "nafukovaním" bubliny ?
Veď skutočný rast by mohol nastať, len ak by sa zvýšil počet obyvateľov, alebo zvýšila ich spotreba.
Počet obyvateľov sa však už nezvyšuje ani v Číne a spotreba sa dá zvyšovať len fiktívne - t.j. že sa bude to isté predávať drahšie.
Lebo demokracia nerozšírila ritný otvor ani Bezosovi, takže tiež nezje kravu na posedenie, hoci by s kľudom mohol denne zožrať aj stádo - a to na raňajky, desiatu, obed, olovrant ajt večeru.
Takže ten "rast" je zrejme to, že mlieko, ktoré som ako dieťa chodieval nakupovať do konvičky sa neskôr začalo predávať s fľašou a vrchnákom (ktoré niekto musel vyrobiť - ale aspoň sa vracali a tak obiehali) a teraz sa predáva v rafinovanom kartóne, ktorý sa zahadzuje, lebo sa nedá recyklovať (tertapak je sendvič papiera, polyetylénovej a hliníkovej fólie - takže to nie je ani papier, ani umelá hmota, ani kov - a hlavne sa to nedá oddeliť).
A rast je zrejme aj to, že to mlieko je spracované UHT (vymyslel Parmalat), takže sa nikdy nepokazí (z istého pohľadu preto, lebo už je pokazené :)
To ale znamená, že ďaľší "rast" bude IoT mlieko s WiFi pripojením - zrejme preto, aby v NSA mohli zaznamnať, koľko, kedy, kde a s kým vypijem (?)
A možno, že nejakému demokratickému inovátorovi sa podarí vyrobiť aj mlieko bez mlieka - napríklad z hovien zachytených v čističke odpadných vôd (tak ako tie úžasné jablkové vône, svojho času opantali svet a spomienka na to obdobie ostala v istom nakúsnutom jabĺčku :)
Takže vlastne "rastom" bude lividácia stád kráv, ktoré prdia a závažným spôsobom tak zhoršujú bilanciu CO2.
Ale čo potom ???
To je mimochodom zaujímavá otázka aj z pohľadu vývoja (rastu) nábytku, keďže dnes IKEA pradáva ako "nábytok" to, do čoho ešte nedávno nábytok balila.
Vrchol "rastu" teda zrejme bude, ako v tom starom komunistickom vtipe: "vidíš ten most ?" - "nevidíš ?" - "no vidíš !"
Kto bol ale bol vtedy povedal, že komunisti dokážu predvídať vývoj demokracie ...
9. 4. 2019   @@@
dnes je rast kupovany ...štaty si kupuju rast cez vyššie dlhy .....o kolko narastol dlh usa od roku 2007 dodnes a o kolko narastlo HDP usa od roku 2007 dodnes ....všetky krajiny si dnes dlhom kupuju dalši rast a myslia si že sa to može takto donekonečne ....a to je otazka či sa to takto donekonečna skutočne da ???
ti komunisti boli nakoniec amateri voči kapitalistom ako dokažu oblbnut cely narod len aby nejaka skupina ludi sa udržala pri moci a udržala aj svoj obrovsky majetok
1/1