Názory čitateľov


Názory k článku:
Obeť spyware: Saudi hekli Bezosov telefón

2. 4. 2019   Jelša Pištovičová
ARAMCO ide na burzu a tak po prvý krát v histórii otvorili svoje účtovné knihy. Čistý zisk po zdanení za minulý rok = 111 miliárd USD.
Inak povedané, Saudi si môžu kúpiť Bazoša aj s jeho trapným Amazonom za ročný zisk len jednej jedinej zo svojich fimičiek.
Keď tie čísla Bazoš uvidí, tak im zadok - ako správny demokrat - nepochybne ochotne nastrčí aj sám ...
Na rozdiel od US ekonomiky, kompletne postavenej na bublinách, sú to však skutočné a tvrdé peniaze a hoci Trump sa snaží udržať americkú dominanciu balansovaním medzi židmi a arabášmi, ľahko sa mu môže stať, že spadne medzi tie dve stoličky - lebo ani oni neostanú večne sprostí ...
1. 4. 2019   Lolo
Kazda palica ma dva konce.
Na jednej strane dobra vec, sa premeni lahko na velky problem.
Tak ako radiostanice a trunkove siete, niesu odolne, voci odpocuvaniu, aj napriek roznym sposobom kryptovania a maskovania hlasu, alebo digitalnej kodovacej techniky, tak isto derave su aj mobilne siete.
Okrem ineho, kazdy operator je povinny, ukladat vsetky data, prenesene v ramci siete , ako hovory, tak SMS, plus lokalizaciu, ktoru vytvara sama siet BTS stanic, ina by nemohla prebiehat komunikacia mobilnej stanice, voci pevnej stanici.
A ak sa neda napichnut priamo telefon, da sa napichnut siet, alebo komunikacia na urovni serverov.
Takze ono zname "Pozor nepritel nasloucha" alebo Feind hört mit! je aktualnejsie dnes, ako kedysi.
2. 4. 2019   Pišta Jelšovič
Si truhlík.
Celá mobilná komunikácia sa už viac než 15 rokov zo zákona nahráva. Pamätám si keď ešte Globtel a Eurotel kupovali obrovské diskové polia, aby ten shit mali kam nahrávať. To sa ŠTB, KGB ani Gestapu ani nesnívalo ani za najvlhkejších nocí ...
Stačí tam mať kamaráta a ani si nemusíš lámať hlavu, ako sa vlámať do Gúglu, či Fasbúku. Že nemožné, lebo safety a security ? Sa zobuď - aj za komančov sa dalo zadarmo hodiny telefonovať do USA - stačilo brnknúť známemu na Jarošovej, aby presmeroval číslo :)
1/1