Názory čitateľov


Názory k článku:
Trh s jediným kupujúcim tlačí mzdy smerom dole

21. 3. 2019   Revolucionar
Ako v hre monopoly, veľké firmy kúpia tie menšie, tým sa stávajú ešte vetcie, a o to viacej firiem môžu kúpiť, dnes nám už vládnu nadnárodné korporácie, ktoré si presadia zákony aké chcú, zdravie a zivot obcanou už nikoho nezaujíma, ľudia ktorý o tom rozprávali už roky dozadu boli za blaznou a toto všetko je iba začiatok, pretože až z príchodom globálnej krizi sa začne skutočne zdieranie zamestnancou, spomalenie globálnej ekonomiky a zadlženosť toho vyspelého sveta naznačujú že to nieje až taká ďaleká buducnost, štát ako taký v otvorenej volnotrhovej ekonomike odkázanej na export, nemá žiadnu možnosť ako ľuďom zabezpečiť prácu, takže hneď ako sa prestanú koly kríze predávať auta, na Slovensku pribudnu masy nezamestnaných, exekucie, kriminalita atď.
21. 3. 2019   Lolo
Praca, ako posledna moznost ziskania penazi na zivot, je dnes prezitkom.
Roky sa u nas v kolonii, nechavali vyhladovat rodiny a ludske zdroje, po velkej dezindustrializacii , mohli zaliezt do zemlianok, aby ich potom mohli vsetkych povolat do prace z nizkou pridanou hodnotou.
Problem je, ze dnes, ludske zdroje, nepokryvaju potreby trhu prace.
Je ich malo, su drahe, nemaju kde byvat, su nemobilne, naprik tomu, zo mzdy, ktoru im taziari pracovnej sily ponukaju, nedokazu zit dlhodobo v kolonii a nemozu si zalozit rodinu, alebo aspon ekonomicky cinnu domacnost.
Nas kolonialny trh, nema jedneho kupujuceho, ani jedneho predavajuceho.
21. 3. 2019   M v.
Keď nad tým premýšľam, potom je v takej situácii aj vysokošpecializovan ý pracovník alebo aj vedec. Kde nájde alternatívne vysokoodborné pracovisko a v mieste bydliska by sa mohol uplatniť možno v sociálnom podniku. Ten, kto je rekvalifikovaný na tlačenie fúrika aspoň do toho nevložili toľko minulej práce.
21. 3. 2019   Valstrít Šuštibudka
Vysoká kvalifikácia (PhD, MBA, apod.) je v skutočnosti príťažou, lebo vás vyradia ako "overqualified".
Cenu na trhu práce máte, len ak ste od konkurencie, alebo kľúčového zákazníka - a myslím, že je jasné prečo,nemá to ale nič spoločné s nejakými zákonmi.
Ideálne je, keď ste synom majitela, alebo vás má nadriadený záujem pretiahnuť.
V hantýrke HR sa tomu dnes hovorí "talent".
A keď máte nad 45 a dieru v CV, tak môžte byť aj Einstein osobne - na druhej strane v tom veku už by ste mali byť za vodou a podnikať len pre potešenie :)
Ale najviac sa mi páčila praktická implementácia Zákonníka práce úspešne podnikajúcim spolužiakom zo ZDŠ, ktorý nestrácal čas strednou a vysokou školu a tvrdou prácou sa dopracoval k blahobytu, keď svojmu zamestnancovi - predo mnou - povedal: "Bež do riti, mám lacnejšieho !"
Myslím, že jedinou, krátkou vetou výstižne a úplne vystihol ekonomicko-finančný model Západného sveta a tak by mal byť nominovaný na über-Nobelovu cenu :)))
21. 3. 2019   M. V.
Ďakujem, výborný koreferát, našťastie už som si tým dávno prešiel a mám spomienky s praktickými skúsenosťami. Pozeral som tlačovku pána ministra Richtera ako sa vracia k téme mladých ľudí, ale takých 10 rokov pred dôchodkom Vám z personálneho vrátia zoznam prác, čoznamená, že už s Vami nikto nepočíta. Je to také labutie jazero na ktoré občas pozvú politikov do divadla, aby vedeli koľko bije. Napokon mladí ľudia boli aj po revolúcii a dnes sú ich osudy kdesi v hmle, ak ich vôbec ako VPN-károv nevyhodili na druhý deň len čo Kňažko s Budajom zastavili okrúhle stoly začali trvať na Zákonníku práce a zakonzervovali v stredných článkoch riadenia osvedčené garnitúry. Mňa nevyrazili, len mi povedali, že mám to šťastie, že som nechodil po extrémoch, ale aj kvalitní ľudia skončili. Pol roka nadávali, potom pochopili, že im to nepomôže a šli do sveta. Tímy, ktoré sa rozpadli už nikto nedá dohromady. Z filozofického hľadiska sa potvrdilo staré, že demokracia je najhoršia forma vlády a dnes je modifikovaná aj rôznymi prívlastkami, ktoré nič nezaručia.
1/1