Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo robia bohatí inak: Bez finančnej gramotnosti o svoje peniaze ľahko prídete

2. 4. 2019   Darina256
Čo robia bohati inak? Nie su odkazani na dary a tipovania ako my ubohi slovaci. Jedine čo nam ostava je veriť vo vyhru, lebo slušne sa tu na SR zrejme zarobiť ani nedá. Skúšam všetky možné súťaže od radia expres cez loterie Loto a keno 10, začala som už aj s americkou. Minulý rok tam vyhral čech jackpot, tak dufam ze raz to postretne i mna - nemusi byt jackpot ale nejaka super sumička. Uz som parkrat vyhrala, takze nie nie som sprosta, ani naivna. Na slovensku nie su moc rozširene americke loterie, tak kto by chcel mega miliony moze sledovat vysledky i tu: https://www.pandati p.com/us/mega-million s-results/ tam su trošku ine sumičky nie ako na slovensku par desiatok eur a to je všetko. Len tolko som chcela.
2. 4. 2019   Darina256
Ešte som zabudla aj power ball ma nadherne sumy - https://www.pandati p.com/us/powerball-re sults/ - nie nepropagujem hry,iba vas informujem, tych čo sa tešia z vyhry 3 eur na slovensku.. alebo v radiu expres cakaju ze ludia budu vyskať od radosti pri vyhre 3000 eur. Ja neviem, či zarabaju minimalku a ziju na podnajmoch alebo čo, ked maju tak skreslenu realitu čo je pre človeka ozajstna vyhra
11. 3. 2019   @@@
"Počas 20 rokov, končiac rokom 2017, index S&P 500, širší index veľkých amerických akcií, dosiahol návratnosť 7,2 % ročne. "
....ako to funguje ...toto je klasicky pripad nafukovania bublin nič viac ...čim viac učastnikov tym viac sa može nafuknuť bublina ...to je ako na dražbe čim viac zaujemcov tym viac možu cenu vytlačiť hore a to iste plati aj tu preto zaujom spravcov (fondov a pod.) je nalakať čo najviac ludi do toho tym padom je to srpavca čo na tom zarobi čo najviac ...jeho nezaujima či vy zarobite alebo prerobite všetko to znašate len vy on si len berie poplatky a podieli zo zisku ale straty neuhradza tym padom on je v zisku stale lebo do toho nikdy nič nevložil a može na tom neuveritelne zbohatnuť .....pričom si pozrite čo robia ?...diverzifikuju čiže len rozložia investicie nič viac ako už vyššie spomenuty index S&P 500 kde neivestuju do konkretnych veci ale su už dopredu podla tohto vzorca vybrate takže v podstate nič nerobia ...robia len to jedno nahanaju dalšich zaujemcov aby bublinu nafukli viac a viac a oni na tom viac zarobili ....musite si uvedomiť že cely akciovy trh stoji vlastne na tom ako sa dari firmam čiže aj celej ekonomiky preto je nezmysel ak bude ekonomika rast každy rok v priemere napriklad o 3% ale akciovy trh bude rasť o 7,2% .....tu si možme položiť otazku ale s čim to porovname ....na to je jednoduchy spôsob porovname to z HDP ....hdp USA a všetkych akcie firiem v usa v celkovej hodnote ....ked sa na to pozrieme da sa to pozrieť cez Wilshire 5000 index tento index hodnoti vlastne to čo som napisal vyššie celkovu hdonotu akcii vlastne v miliardad čiže ked ma dnes honotu 29tisic bodov maju všetky akcie v usa honotu 29bilionov dolarov takže to možme porovnať z hdp usa ktore v roku 2018 bola 20,5 biliona čiže ako vidime akciovy trh alebo všetky akcie v usa maju honotu 1,4 nasobok vyšši ako je hdp usa ale pozor ešte v 80tych rokoch hodnota celeho akcioveho trhu v usa dosahovala len okolo 50% z celkovej honoty usa ....to nam len ukazuje ako je rapidne nafuknuta akciova bublina v usa ...a ona sa danfukuje dalej a aj dalej sa ma nafukovať prave kkvoli vam čiže tym čo dalej budu vkladať peniaze do ruk tychto ludi ktory vlastne špekuluju na takychto veciach .....a nezabudnite čo som pisal im nejde o tom či vy na tom zarobite alebo prerobite im ide len o to že oni sami do toho nikdy nič nedali ale z toho teraz poberaju obrosvke vynosy profitu odmeny a bonusy
11. 3. 2019   Blind Man
Neprídem! Nemám o čo!
11. 3. 2019   Frantisek Nahnevany
A navyše pri kalkulácii s tzv.DPH /s tzv. daňou z pridanej hodnoty/ je všeobecne využívaná a zneužívaná ekonomická a matematická negramotnosť.
1/1