Názory čitateľov


Názory k článku:
Najväčšia lodná spoločnosť na svete: Globálna obchodná vojna sa práve začala

22. 2. 2019   robot
vyzera to tak, ze zhruba kazdych 7 rokov sa do vedenia statov dostanu nejaky extremisti, co tam ostanu tak 7 rokov a v podobnych casovych intervaloch sa dostavi aj ekonomicka kriza. asi by to chcelo nejaky druh institututu zodpovednosti, pre vrcholovych politikov, hodnotit vykonnost a vyvodit zodpovednost, aspon tu moralnu.
22. 2. 2019   anonym
Nie som si istý či to spomalenie zapríčiňujú vyslovene politici, myslím, že je to skôr stav postupného nasycovania trhu tovarmi, + rast miezd (životnej úrovne) na trhoch ako je Čína.
Politici síce vytvárajú legislatívny rámec, avšak spotrebitelia sú tí podstatní...príde kríza to je isté, teda ona ani veľmi neskončila od 2008, len sa plátala..ECB, FED... keď trh za nejaký čas opäť ožije, tak to bude Afrika, Južná Amerika odkiaľ pôjdu produkty, tam sú zatiaľ nerastné suroviny ešte nevyčerpané....čo znamená kratšie námorné cesty od výrobcu k spotrebiteľovi...
12. 3. 2019   Myňona Tobôr
Až príliš často sú za vážnymi krízami práve zmeny legislatívnych rámcov. Pričom pod "legislatívnym rámcom" je v tejto súvislosti potrebné chápať akýkoľvek umelý zásah - od zmeny zákonov, cez vydávanie vyhlášok a nariadení až pro protimolné opatrenia a kroky centrálnych bánk.
Politici majú obrovskú moc, ktorú často používajú idotsky (prohibícia), nekompetentne (brexit), kriminálne (Norimberské zákony) a hlavne korupčne (zavedenie fiškálnych pokladníc v SR). Tých posledných je najviacej a v demokracii sa tomu druhu korupcie ľúbivo hovorí "lobying"
Ale už ktosi iný hovoril, že nikto si nie je istý majetkom, keď zasadá parlament - a ja skromne dodávam, že v skutočnosti ani životom :(
1/1