Názory čitateľov


Názory k článku:
Tu sa necítim ako žobráčka: Ruské babičky si privyrábajú cez internet

20. 1. 2019   Hermafrodit Merkel
Povedal by som ze vam ide skor o to aby ste ociernili Putina. Takeho prezidenta by chcel mat kazdy
18. 1. 2019   Lolo
Problem je digitalna stopa.
Ked by u nas babicky, zacali predavat svoje vyrobky na Bazosi, alebo hoci aj na e-bay, tak im da po prstoch nasa financna sprava, lebo ak presiahnu minimalne neydanitlne minimum, daju im zaplatit aj z pokutou dan z prijmu, ku tomu este odvody a poistenie.
Predaj cez internet, no najma prijem penazi cez ucet, moze byt raz velkym problemom digitalnej spolocnosti, ak jej vladne konstitucna kleptokracia.
V RBM zacali ist aj po mamickach na materskej, za predaj a rozne akcie a aukcie na socialnych sietach.
18. 1. 2019   Hudehůřabylo
Digitálna stopa ešte v budúcnosti prekvapí mnohých prianivcov technológií :)
Napríklad našich americkýh priateľov, ktorí práve prišli na vynikajúcu myšlienku preniesť vojenské rakety do kozmu - teda nie do skutočného vesmíru, ale na obežné dráhy vlastnej planéty. A prečo je to problém ? Lebo je zjavné, že kozmické bojové prostriedky bode možné obládať iba diaľkovo, čiže žiadna obsluha sa nebude môcť dohodnúť, že neuposlúchne rozkaz a nestalčí obávané červené tlačítko FIRE. Počítačové systémy zatiaľ nemajú svojich Meningov, ani Assngeov, lebo sú sú zatiaľ príliš blbé, aby mohli takúto inteliganciu dosiahnuť. Na druhej strane celé techologické ľudstvo horúčkovite koňuje na zbastelní nejakej pseudointeligencie - čo sa zrejme skôr,alebo neskôr podarí - najmä ak sa podarí úlohu vytvorenia tejto inteligencie uložiť strojom samotným. A potom zrazu bude veselo, lebo tieto systémy samozrejme budú mať neobmedzený prístup k všetkým security a safety shitom a tak prvé čo urobi bude to, že sa obratom vysporiadajú s tými čo ich zostrojili - čo v prípade USA má svoju hlbokú logiku a v skutočnosti je bežné aj v prírode (čo antických gréckych legendách :) nadaní ľudia na to prišli síce už dávnejšie a vytvorili príslušné varujúce romány aj filmy - my však teraz začíname mať tú česť to zažiť v priamom prenose ...
19. 1. 2019   mentolak
Ty hotentot trollsky, pis k veci a nie hluposti o vojenskych raketch.
19. 1. 2019   lentak
Problém so zdaňovaním môžu poriešiť (alebo to možno aj majú) tak ako na Slovensku, tu existuje portál shashe.sk kde sa predávajú hand made práce a okrem provízie to vedia to aj zdaniť za teba. Sú už celkom známi a dajú sa tam nájsť pekné kúsky.
4. 2. 2019   anonym
Možno preto toľko ľudí u náš pracuje na čierno, však? A nielen dôchodcovia, ale aj živnostníci. Je smiešne, že ľudia okolo Ruska (EÚ) má vyšší dôch. vek a vy sa tu pohoršujete nad tým hnusným Putinom, ktorý to tiež musel urobiť. A aj u nás niektoré babušky majú prácu v 85 a bubušky čakateľky ju nemajú už pred päťdesiatkou. Tak o čom je tento článok ?Udríme si do Ruska? Babuška,ktorá čakala na dôchodok 12 rokov doma.
1/1