Názory čitateľov


Názory k článku:
Myslime na všetkých: Bezdomovci s účtom a čítačkou kariet

26. 1. 2019   Antiglobalista
Ide iba o kontrolu, skutočné peniaze su zlato a striebro, ľudia v západnom svete sa jedného dňa prebudia v elektronickom koncentráku, v ktorom budú ľudia zomierať na ulici za opovrhujucich pohľadov svojich zotrocenych spoluobčanov, ktory budú okrádany cez infaciu nejakých virtuálnych peňazí a vďaka tomu žijúcich v neistote, bez úspor a zadlženy.
26. 1. 2019   NotabeneBenčík
Je smutné, ako sa taký smrdi snažia vyržovať na všetkom - dokonca ešte aj na
bezdomovcoch :(
Lebo to je to o čom je tento článok.
Bezdomovci totiž nie sú bežní, assertívni bamokví manageri, ktorí z nejakého neznámeho dôvodu prišli o kapitál a traz za potĺkajú po ulici, dúfajôc, že najaký
nájdu.
To je do neba voľajúca sprostosť - ako sa presvedčil aj Rozboril, ktorý silou mocou zachraňoval lekára, ktorý vraj liečil Schustera (čo samzrejame bola - od začiatku do konca - kravina, ktorú buď z marketingových dôvov vymyslel Rozboril osobne, alebo mu ten bezďak pretiahol predkožku cez hlavu :)
Problém je ten, že drvivá väčšina bezdomovcov si svoj osud zvolila sama a relatívne namáhavou cestou sa do svojho postvania dopracovala.
Ide v podstate o pokus úniku z spočnosti - z dôvdu sklamania, nesúhlasu, neschopnosti udržať tempo - ale najčastejšie o kombináciu všetkého doromady.
V skutočnosti ide o totálne zlyhanie psychológie a psychiatri, ktorá nie je schopná primao povedať - vážení, toto je chorý človek, ktorému bohužiaľ už niet pomoci a buď ho budete živiť, alebo - ak chcte byť skutoční humanisti - tak ho rovno odkráglujete, aby netrpel :(
lenže my sme v skutočnosti sprostejší než africkí domorodci, lebo ich jednoduché tabu nie je problém prekonať, kým tie naše sú vďaka falošnej humanite železobetónové :(
O tom, že to je falošné sa ľahko môže tpresvedčiť, keď skočíte do najbližšej poisťovne a necháte si vypočítať hodnotu svojho života.
Poisťovne na to mimochodom majú prekavpivo presné a detailné tabuľky - ako na autá (napr. Schwacke).
Asi budete prekvapení, akú malú cenu v skutočnosti máte a že hociktorý kôň má ďaleko-ďaleko vyššiu :(
Ale novinári (a náboženskí fanatici) vám budú do nemoty vytrubovať, aký je váš život nezmerateľne cenný - teda dokiaľ to nemusia hradiť zo svojho ;)
26. 1. 2019   anonym
truuba si
27. 1. 2019   Lolo
Urcitym sposobom ma pravdu.
Problem je v tom, ako urcit hodnotu ludskeho zdroja.
Ak hodnotu urcime kalorimetricky, tak treba vela energie, na to aby telo zhorelo.
Ak hodnotu urcime hodnotou rozkladu, je to nevydatne hnojivo.
Pocas II svetovej vojny hnojili ludskym popolom a nejak sa mi zda, ze to nebolo celkom ucinne. Take Gunano je vyzivnejsie.
Ale ak stanovime hodnotu ludskeho zivota pomocou cashflow, tak to zacina byt zaujimavejsie.
A tam sa javi cashflow ako celkom zaujimava merna hodnota, ktora moze byt velmi presna, nakolko prijem a spotreba je spoplatnena a konci smrtou.
Pri hotovostnom cashflow, je mozne urcit iba priblizne, co ludsky zdroj spotreboval, alebo kam isli jeho peniaze a ake ma-mal navyky.
Mobilne telefony a digitalna stopa pohybu ludskeho zdroja, je dobra pomocka.
Parovanim big data z kreditnou kartou, je mozne urcit prakticky absolutny profil ludskeho zdroja.
Ak clovek nema mobilny telefon, ani platobnu kartu, tak neexistuje, je len neidentifikovatelny m tienom na vsadepritomnych kamerach, jeho zivot, je ako by kedysi niekto nemal obciansky preukaz, trvaly pobyt, pracovne miesto.
Pride doba, ak vas skontroluje policia a nebudete mat zapnuty, nabity telefon a pri sebe nejaky platobny prostriedok, ale hotovost, moze vas na mieste zastrelit, alebo dostanete minimalne trest odnatia slobody, pripadne vam zoberu identitu, ak ste ju pred tym skryvali.
A to nieje vtip, ani utopia, ale realita dneska.
V Cine uz system socialneho kreditu maju rozbehnuty.
Orwell by sa cudoval, co dnes znamena velky brat.
Bezdomovec z hotovostou, je nebezpecnejsi element pre spolocnost, ako tenorista radikalny islamista, ale zo zapnutym iphone vo vacku.
26. 1. 2019   Blind Man
Po tom čo v Notabene dali článok s udavačom Benčíkom som s nimi skončil.
26. 1. 2019   Lolo
Problem je, kde budu ludia bez domova brat elektricku energiu, pripojenie na internet, ev. kto ich pusti do banky.
Kolko bude moct clovek na ulici precerpat na kontokorente a ak ma na krku exekuciu, tak co mu ostane z drobnych, ktore mu ludia daju cez apku, na druhej strane digitalny automaticky exekutor zase zobere.
Proletar na uluci v bezhotovostnej spolocnosti, je vlastne odsudeny na zanik, minimalne je tlaceny ku sebevrazde.
Hotovost je posledna sloboda pre ludske zdroje.
26. 1. 2019   M. V.
Švédsko je už takmer úplne stratené a má ešte slabý plamienok nádeje v Demokratickej strane, ktorú tam volilo myslím okolo 10% ľudí. Digitálne peniaze nie sú ich dominantný problém, len neviem, či si to plne uvedomujú lebo inak si budú musieť hľadať nový domov. Potom svätý Voltaire oroduj za nich lebo o karty aj s pinom sa im privandrovalci postarajú jediným záťahom.
1/1