Názory čitateľov


Názory k článku:
Stavebné sporenie v roku 2019: Nezostane kameň na kameni, lákadlom sú už len úvery bez založenia nehnuteľnosti

2. 1. 2019   jahoda
:) :) :) :)
28. 12. 2018   Blind Man
Už min. 15 rokov mám hlboko v piči tento spôsob šetrenia!
24. 12. 2018   @@@
akakolvek štatna podpora byvania cez hypoteky uroky alebo dotovanie je nezmyselna a vôbec ludom nepomaha v skutčonosti takato politika len robi to čo by inak bol aj vysledok keby štat zobral tie peniaze a rovno ich dal bankam to by boli ešte menšie škodi ako tak podporovať ludi v brani hypotek splacanim nejakych ich urokov a inych nezmyselnosti ....to že štat by napriklad dal aj kadžemu 20tisic eur na kupu bytu neznamena žeby viac ludi si mohlo dovoliť byvanie ale len to že ludia by ceny byvania zvyšili o tych 20tisic čo by potešilo banky a inych predavajucich v tomto biznise ale ludia by z toho nakoniec nemali ani o m2 viac obytnej plochy ani nižšie splatky ako maju teraz ....takže akakolvek atakto podpora od štatu je nezmyselna a nijako ludom nepomaha
24. 12. 2018   BORAT
Nechce sa mi to tu teraz do hĺbky rozoberať, ale nemáš pravdu, to je to isté ako keby si povedal, veď načo by sa mali zvyšovať mzdy, keď ich zvýšenie sa nakoniec aj tak premietne do zvyšovania cien všetkého, začarovaný bludný kruh, z ktorého niet úniku, lenže je kur.vský rozdiel medzi mzdou posranca a mzdou otroka! Kto je víťaz nie je ťažké uhádnuť!
25. 12. 2018   @@@
ale toto nie je o tom ....nehnutlenosti su niečo ine ako nejaky tovar kratodobej spotreby ....byty alebo domy si ludia nekupuju na desiatky kusov ale častokrat iba jednu lebo na viac nemaju ....a prave preto v tom vznika prave to čo som popisal ak štat bude davať ludom peniaze na hypoteky a ine nezmysli tie peniaze skočnia len v rukach bankaov nijako tomu štat nepomože len cez tretiu osobu čiže toho jedina čo si zobral hypoteku to posunie bankam keby to dal bankam priamo vysledok by bol rovnaki ale vtedy by všetci nadavali prečo to štat dava bankam a tak politici vymyslelny odrbavačsky system cez tretiu osobu aby sa tie peniaze nakoniec k tym bankam dostali .....takže nakoniec štat v tom nijako ludom nepomaha
....ak by chcel štat ludom skutočne pomocť v tom tak by musel sam stavať byty pre ludi aspon tie male a lacne aby tak podporil možnosť ludi mať byvanie ...čiže napriklad by štat staval len jedno alebo dvojizbove byty viac nie pre ludi čo sa chcu prestahovať napriklad mladych alebo ludi čo sa chcu stahovať za pracou tym padom by im tie byty lacno prenajimal a zvyšok čiže tie velke 3 a viac izbove alebo domy to už by prenechal na sukromnikov tym padom by sa postavilo aj viac bytov a dostupnost pre ludi by bola lepšia ....dnes su tie byty často len nezmyselne predražene a naklady na vystavbu tychto bytov su často ovela nižšie ako predajna cena najmä v ba kde sa jedno a dvojizbove byty v regionoch stavaju za 50 až 80tisic eur ale v ba sa predavaju za 150tisic eur a takto sa na tom nabaluju stavebne firmy finančnicik realitky a nakoniec aj banky a preto im dnešny stav takto ako je to teraz vyhovuje a politikom tiež a to preto že mnohi politici sami vlastnia byty a prenajimaju ich čim chcu aby ceny boli čo najvyššie preto žiadna politicka strana nema zaujem stavať štatne byty ako som to popisal lebo by išli proti vlastnym či už kolegom politikov alebo pribuzdnym kamaratom alebo znamym ktory prenajimaju alebo predavaju byty a domy a chcu čo najviac na tom zarobiŤ
26. 12. 2018   BORAT
Fajn, čiastočne s Tebou súhlasím (napr. podpora výstavby štátnych sociálnych bytov), ale nie vo všetkom. Peniaze zo stavebného sporenia nekončili v rukách bankárov, ale sporiteľov za predpokladu, že sa správali rozumne a nastavené podmienky využili v čo najväčšej miere vo svoj prospech (napr. priateľskí sporitelia alebo tí čo nebrali stavebný medziúver, ale úver stavebný po minimálnej šesťročnej dobe sporenia). Čo myslíš, kto mal doteraz výhodnejšie podmienky, hypotekárny alebo stavebný úver? Pri najbližšej ekonomickej kríze, kto bude mať väčší problém splácať svoje úvery, ten čo má 100% hypotéku založenú nehnuteľnosťou, ku ktorej sa už dnes v bankách ani nie je možné dopracovať alebo ten čo má 80% hypotéku založenú nehnuteľnosťou a 20% stavebný úver bez založenia nehnuteľnosti? U ktorého úveru je splatnosť až 30 rokov bez založenia nehnuteľnosti až do 50 000 eur a výhodná fixácia úrokovej sadzby na celé obdobie splácania? Keď bude kríza a ceny nehnuteľností pôjdu dole vodou, kto bude požadovať doplniť kolaterál banka alebo stavebná sporiteľňa? Ktorý otrok s nízkym príjmom sa dopracuje k hypotéke bez podpory stavebného sporenia, a ktorý otrok s nízkym príjmom si bude môcť dovoliť počas roka 2019 na stavebné sporenie vložiť 2 800 eur, aby získal plnú výšku štátnej prémie 70 eur? Úrokové sadzby sú všeobecne na minimách, tak kde si ku.va majú otroci šetriť, tvoriť a zhodnocovať finančnú rezervu a navyše z čoho, z tej žobráckej mzdy? Priateľskí sporitelia budú všetci do jedného hodení cez palubu, tak z čoho sa má stavebné sporenie udržať pri živote bez toho, aby muselo zhoršiť podmienky poskytovania stavebných úverov pre ostatných klientov? Dofinancovanie stavebným úverom je výrazne lacnejším spôsobom ako napríklad spotrebný úver z banky s maximálnou splatnosťou 8 rokov a vyššími úrokmi. Takže, tu nešlo o podporu bánk, ale o vzájomnú podporu bývania a zhodnotenia prostriedkov medzi otrokmi a priateľskými sporiteľmi, pričom im ich peniaze pomáhali točiť a zhodnocovať stavebné sporiteľne za podpory štátu štátnou prémiou. Ako sa vraví: „Vlk zostal sýty a ovca celá!“ Navyše, nie je umenie sa len na 100% zadĺžiť, ale si aj niečo našetriť a zhodnotiť. V konečnom dôsledku z toho ekonomicky profituje aj štát! Ja chápem kam svojimi príspevkami mieriš, ale pravda je niekde uprostred! Bez akejkoľvek synergie podpory otrokov prostredníctvom štátu alebo bez zrušenia zdierania otrokov z kože prostredníctvom legálnej štátnej daňovej mafie sú otroci v totálnej p.či...! Človeče, pomôž si sám, aj Pán Boh Ti pomôže!
23. 12. 2018   T
Čo Slováci chceli to majú. Voľte si naďalej Ficka a jemu prisluhujucich. Gratulujem Vám všetkým.
24. 12. 2018   BORAT
Problém je úplne niekde inde, za:
1. Je úplne jedno či ide o koalíciu alebo opozíciu, jeden za 18 a druhý bez dvoch za 20! Jednoducho nie je koho voliť, vždy sa vyberá iba menšie zlo!
2. V kolonizovanom banánovom Slovakistane voľby nikdy neboli voľbami, v Slovakistane sa nevolí, ale prerozdeľuje! Ide o prerozdeľovanie moci medzi otrokárov a rozkrádanie peňazí otrokov v kolonizovanom banánovom Slovakistane!
23. 12. 2018   BORAT
A ja sa každý deň pýtam, v akom štáte to Slováci ku.va živoria, prečo si nechajú dennodenne orať pluhom po chrbte? Tu treba zmeniť volebný systém, zrušiť politické strany, zaviesť demokratickú voľbu z ľudu alebo z tohto j.bnuteho otrokármi spravovaného kolonizovaného banánového Slovakistanu na tvrdo odísť do zahraničia! Otrokári sú si veľmi dobre vedomí toho, že nie všetci otroci sú ochotní za sebou spáliť všetky mosty a odísť do zahraničia, väčšinu otrokov drží v Slovakistane rodinná a citová väzba alebo prikovaná reťaz na nohe z riadnou oceľovou guľou v podobe mzdy na prežitie od výplaty do výplaty, hypoték, úverov, vysokého daňového, odvodového a poplatkového zaťaženia a túto výhodu otrokári vo veľkom zneužívajú vo svoj prospech na úkor otrokov! Dokedy táto legálna štátna daňová mafia bude otrokov neustále okrádať a fackovať? Protislužby štátu sú pre otrokov Slovakistanu mizerné, ale zato tu namiesto nich máme byrokraciu, buzeráciu, kleptokraciu, korupciu, nevymáhateľnosť práva, rôzne druhy výpalného, napr. zlodejskú daň v podobe vysokej 20% DPH (v zahraničí je mnohonásobne nižšia), vysokých daní a odvodov, ktoré akože miznú v bezodnej čiernej diere štátnej pokladne, ale v konečnom dôsledku sú rozkradnuté legálnou štátnou daňovou mafiou! A že legálna štátna daňová mafia mení podmienky stavebného sporenia? A čo ste čakali, že otrokov poľutuje a ranky pofúka? Takú ešte nehrali, bola to len otázka času! Zapamätajte si, že „štát“ alias legálna štátna daňová mafia na ľudí vždy z vysoka vo veľkom kašľala, kašle a bude kašľať!!! Jej prvoradou úlohou je otrokov čo najviac dobre podojiť a na sklonku života ich pokrčiť a zahodiť, nie do nemocnice, ale rovno do márnice! Kto toto pochopil, tak pri troche šťastia už je z neho dávno milionár a legálnu štátnu daňovú mafiu má z vysoka v pííp! A keďže sa legálnej štátnej daňovej mafii máli, chce zdaňovať aj kryptomeny! Huahaha, trápni humoristi! Takisto sa legálna štátna daňová mafia kolonizovaného banánového Slovakistanu opäť snaží zaviesť cenzúru slobody slova, tlače a médií, ktorú sme tu už za komunizmu raz mali a čiastočne aj v súčasnosti stále máme, a aby to nebolo málo, tak sa snaží zaviesť cenzúru aj na internete v príspevkoch na diskusných fórach pod hrozbou súdu, pokuty a trestného stíhania prispievateľov! A za toto sa štrngalo s kľúčmi na námestiach počas nežnej revolúcie? Súdruhovia chce sa mi z Vás zvracať!!! Judáš je oproti Vám nula, Vy ste zapredali celý slovenský národ a páchate na ňom genocídu, vrahovia! Blué, bluéé, bluééé... hnojárskí zm.di!
23. 12. 2018   Gas
Porušiť všetky šporenia,všetky poistky, povyberať vklady,nech to celé padne na riť a odpadnú všetky polemiky a problémy. Následným zrušením niektorých dotknutých inštitúcií, budeme mať dostatok ľudí do mpntovní,čo je prioritou dňa a nebude potreba ich voziť z tretích krajín.Po prípadnom prijatí zákona o neobmedzenej pracovnej dobe,môžu ostať v robote aj spať. Tým odpadne potreba nejakého stavebného šporenia. A je to.
23. 12. 2018   Lolo
To uz tu bolo, akcia sa volala akcia 77, a isli do vzroby.
Ale vzhladom na to, ze ta vyroba naozaj potrebovala ludi a ono ich nebolo, bolo to nutne.
"akce 77"
V roce 1951 v souvislosti se zvýšením hospodářských úkolů motivovaných vojenskými plány SSSR požadoval průmysl desetitisíce nových pracovních sil. Proto byla vyhlášena tzv. "akce 77", v rámci které mělo být 77 000 úředníků přesunuto do výrobního procesu.
www.totalita.cz...
Ale to bola totalita, hlupa doba, si ziadala velke obete.
Ludom nemali co zobrat, lebo ich olupali o uspory, socialnu pokladnu, zdravotnu pokladnu, byty, domy, firmy, zivnosti..
Zradlo bolo na listky, takze sa dalo z ludskzmi zdrojmi v ramci ohrady, nakladat ako z ozajstnymi otrokmi.
Ale vzhladom na dnesnu rychlu dobu, netreba ziadnu ohradu, staci dnes nacipovane stado, par kliknutiami na klavesy, previest na inu formu cinnosti, len este treba motrokov, najprv olupat o to, co si mysleli, ze im kapitalizmus umoznil vlastnit na dlh.
24. 12. 2018   anonym
Kapitalizmus je to najhoršie pre ľudí, ktorí pracujú.
24. 12. 2018   Stasi
Netaraj, kuchar v Rakusku zarobi viac ako primar v nemocnici na Slovensku.
29. 12. 2018   xxx
Aj primár v Rakúsku zarobí menej ako kuchár v Rakúsku ?
Anonym asi myslel a hodnotil systémy vládnutia. A neporovnával štáty.
"Kapitalizmus" na Slovensku sa niekedy dá porovnať aj s otroctvom.
Ale čo môžeme iné čakať od bývalých otrokárskych štátov, ku ktorým sme sa pridali.
23. 12. 2018   Lolo
Nuz vo vychodnej kolonii EU, zacina byt jasne, ze sporenie v akejkolvek forme sa nevyplaca. Socialna kleptokracia potrebuje ludi drat z koze, lebo nestacia male platy, ludske zdroje maju byvat tak, aky maju prijem.
Inak maringotky, roadhouse, karavany, alebo obytne kontajnery, ci unimobunky, mozno raz naozaj budu realnym obrazom bzvajucich vlastnikov.
Nudzove kolonie okolo fabrik a vatsich miest, prezili od prvej republiky, aj 40 rokov totality, po dnesne casy.
Rozvoj "alternativneho byvania" nieje otazkou chcenia, ale potreby, ktora vyplyva priamo z prijmovych moznosti motrokov.
https://www.jst or.org/stable/pdf/427 02371.pdf?seq=1#page_ scan_tab_contents
23. 12. 2018   Rony
Úplne presne si to vystihol, tá budúcnosť pre obyčajných ľudí je priam žalostná.
1/1