Názory čitateľov


Názory k článku:
Bez talentov: Banky už nasledujúcich 20 rokov neprežijú

25. 11. 2018   Andrej
Som si myslel ze aspon na tejto stranke sa najdu normalny ludia ktori sa ako tak rozumeju ekonomike alebo bankovnictvu ale po precitani komentov sa len skrabem po hlave...sme slovaci naozaj taky hlupy narod???potom sa ani necudujem preco to na SK tak vyzera, tie komenty som cital so smiechom a to kazdy jeden, nechcem urazat ale asi inteligentnu ludia sa nezapajaju do fora a radsej sa venuju rozumnejsim veciam, Asi uz prestanem pisat komenty lebo je to strata casu a odpovedat na tak hlupe prispevky by bola naozaj skoda casu, nech sa Vam tam dari na tom slovensku
25. 11. 2018   Michal1111
Otazka znie , či je možnosť v bankovom sektore čo inovovat.
18. 11. 2018   onem
ak banky zaniknú, tak len pre nenažranosť vlastníkov, akcionárov, riaditeľov, ktorí okrem vysokého platu dokážu bez hanby zobrať aj stomiliónovú ročnú odmenu! v podstate sú to však vždy len peniaze vkladateľov.
18. 11. 2018   cintorínysúplnétalentov
Jeden takýto mladý talent zrejme najnovšie zamestnala SLSP,lebo sa rozhodli zmeniť ročné platby za platobné karty na mesačné.
KOniec koncov, prečo nie ?
Takže miesto ročných 20 Eur bude platiť 2,20 mesačne.
Však to je to isté a platíte menej !
No nie celkom, lebo 12 x 2,20 = 26,40 ...
Ale však čo tam po nejakých 6,40 - však to sú 2-3 kávy, no nie ?
Iste, lenže 6,40 z 20 je 100 x 6,40 / 20 = 32%
A 32% je zisk za ktorý sú ochotní okam6žte priletieť všetci americkí miliardári
osobne a zajtra (teda keby malo Slovensko aspoň 100x viac obyvateľov a všetci by boli nevoľníkmi - pardón "lientmi" - SLSP :)
Takže teraz nie je jasné, či ten talent je tak dobrý v matematike, že už vyrátal škody, ktoré spôsobí kvantitatívne uvoľňovanie a Najväčšia kríza (na ktorej usilovne pracuje pán Trump) - alebo bol až tak talentovaný, že tatko z dozornej rady ho dosadil do príslušnej rozhodovacej funkcie ešte pred ukončením ZŠ - takže s takými volovinami, ako sú percentá sa nemusí obsmŕdať ?
Tak či onak - priateľsky radím väčšiu opatrnosť, lebo nie všetci sú také dobromyslení a veselí, ako ja.
A iste by bola škoda, keby po nasledujúcom prevrate takýto rýdzi talent skončil v nejakom Gulagu (či inom Guantanáme :(
Lebo dovtedy sa chodí s krčahom povodu, kým sa nezačne piť víno ;)
18. 11. 2018   sadyyy
za QE trump nemôže, naopak, kvôli trumpovi ešte kríza nie je, pozri trump rally na akciách +30% od roku 2016. Keby vyhrala hillary, tak už sme v kríze
18. 11. 2018   peter.sipula@centrum.sk
o nicom sa uz nehovory len sa cita a pise o najvetsi zisk! kde su tie casi ked ludia misleli jeden na druheho a pomahali si ako na svojom! tento sistem uz nezastavy len jedinna udalost a skor ci neskor musi prist armagedon?
18. 11. 2018   Lolo
Problemy vychadzaju z principu bank.
Institucia vytvorena na ochranu penazi, ich taha z klientov a investuje spekulativne tak, ze potom klienti, alebo stat, musia sanovat zle rozhodnutia managementu.
Otazka je, ake vlastne hladaju bankstri talenty.
Ak je to banda spekulantov, najdu sa aj v kremikovom udoli.
Ak hladaju inovatorov, na sposob kleptokracie, aj to najdu.
Ale vnutornu byrokraciu musia odstranit sami.
Potom budu moct kradnut rychlejsie, ucelovo a bez zbytocnych otazok.
18. 11. 2018   vodičnextodoortosmokie
Princíp bánk je, že majú - za úplatu - zhromažďovať dočasne voľné investičné prostriedky (tzv. úspory) a za vyššiu úplatu ich požičiavať tým, ktorí nie sú schopní pokryť svoje aktuálne investičné potreby, ktoré sú však zdravé a majú vysokú pravdepodobnosť návratnosti. Banka má žiť z rozdielu týchto úplat (ľudovo: úrokového diferenciálu - či tak nejako :)
To je veľmi spoločenský záslužná a potrebná činnosť a tak si zaslúži obdiv a uznanie - prípadne aj lepšie ohodnotenie, než je v kraji zvykom.
Problém je, že bankovníctvo - podobna ako vláda a iné radovánky - lákajú všetkých zmrdov ako houno muchy. Takže systém je nestavený tak, že normáln, slušný človek sa do vyššej bankovej pozície, ani vlády proste dostať nemôže, lebo tam je nežiadúci - keďže by ostatným kazil chuť do jedla.
Na druhej strane, keby odborníci, čo sa narvú do bankovníctva vlády robili obyčajú robotu, tak by neupratovali, ale špinili a kradli, neiperovali by pacientov, ale by im vyrezali všetky orgány a predali okrem operačky aj postel, nebola by postavená žiadna stavba, lebo všetkom materiál by sa rozkradol, chodili by sme holí, bosí a navyše aj hladní, lebo nielen svine by vykapali podľa obľúbeného hesla "skap sviňa, šak si družstevná".
Takže vlastne je dobre, že odborníci sú tam , kde sú a kde sa môžu sústrediť na kradnutie a neškodia tak ostatným ľuďom, lebo ECB už zistila, že môže narobiť peňazí koľko chce, takže sa každému ujde - podľa dĺžky jeho lakťov.
No ale keď vám to bezuzdné klamania rozkrádanie naozaj vadí - tak prečo to nezmeníte ?
Však úplne stačí v bankách - a vo vláde - zaviesť tie isté poriadky, ako v ostatných zamestnaniach :) To poznáte podľa toho, že keď niekoho vymenujú za ministra - či bankového riaditeľa - tak polícia bude musieť použiť donucovacie prostredky aby sa ujal úradu. Lenže kým si môžte aj vy ukradnúť svoj diel, tak ste spokojní a pyramída pevne stojí.
A tých pár looserov, čo si nedokážu urvať nič, nemá vo vyspelej demokracii čo hľadať, že ?
18. 11. 2018   etrealista@et.com
obdobný, ba horší prístup majú banky ku svojim klientom...
Namiesto vďaky za to, že si klient zvolí (nasilu) banku, sa klient stretáva s nezáujmom a poplatkami za túto možnosť. Totálne prevrátené morálne hodnoty = banka a jej finančníctvo
18. 11. 2018   Imrich
Iba Hlupák by dal peniaze do klasickej banky.Klasické banky čoskoro zaniknú zostanú iba Online banky vedenie učtu zdarma transakcie zdarma
18. 11. 2018   contact@protonmail.com
Konecne si uvedomte ze banky a bankovy system nebol navrhnuty aby robil pres tych ktory tam maju ucty a povinne/dobrovolne tam vkladaju peniaze. Banka je komercna institucia, a ako kazda takato jej prioritou je ziskt pre svojich akcionarov.
Nic ine banku nezaujima.
A stat to este podporuje tym ze ulozi zakonom povinnost mat vedeny ucet v banke, okrem ineho aj preto aby vas - obcanov - mal pod kontrolou. Neposluchate, staci zablokovat ucet. Nemate peniaze - poskytneme vam 'milodar' v podobe debetu na 20% urok ktory potom nedokazete splatit a idete k exekutorovi. Poznam nejeden takyto pripad, kde ludia ani nevedeli ze maju povoleny debet, a zrazu sa ocitli v situacii ze nedokazali splacat takto nevedomky urobeny dlh.
Pokial sa ludia nezacnu spravat zasa normalne a nezoberu svoji financnu zodpovednost zasa do svojich ruk, stale budu len a len otrokmi systemu.
Sucasny bankovy system je zalozeny na fractional reserver, to znamena ze z kazdych 100 eur co vy vlozite do banky ma banka povinnost drzat v hotovosti len 10%. So zvyskom moze volne manipulovat - napriklad pozicat nekomu za tych nehoraznych 20% a zarabat na VASICH peniazoch.
A toto sa toci az dovtedy kym sa da - takze kludne aj 100x, vzdy pritom zostava len 10% ako povinne drzanie v banke.
Banky nemaju peniaze na cele a okamzite vyplatenie vsetkych uctov. Preto su stanovene limity na denny vyber napriklad. Takze akonahle by ludia zacali vyberat, banka by reagovala dalsim znizenim povoleneho vyberu. Kazdy uz zabudol na Grecko a Cyprus?! Ked nebolo mozne vybrat viacej ako 50Euro / den, pretoze 'to musi kazdemuu na den stacit'.
Akonahle pridu peniaze na ucet:
1. poplatit vsetky potrebne platby
2. nechat na ucte napr 5 euro
3. zvysok vybrat v hotovosti, odlozit pripadne cast z toho zamenit za ine aktiva - zlato, bitcoin
Plati ze len to co mam v skutocnosti v 'rukach' je moje. Vsetko ostatne je dlh.
24. 11. 2018   matej
Všetko pekne napísané až na ten Bitcoin...
1/1