Názory čitateľov


Názory k článku:
Rastie, padá: Čo vyvoláva pohyby na akciovom trhu?

17. 11. 2018   anonym
Cena "niečoho" by mala v prvom rade vychádzať z jej "reálnej" hodnoty. Táto hodnota tvorená vynaloženým úsilím (manuálnou aj intelektuálnou prácou) a vstupnými nákladmi by mala tvoriť 90% celkovej ceny. Zvyšných 10% ceny by mali tvoriť "špekulácie" ako sú napríklad hore popísané prdy vládcov. Pre mňa osobne je neskutočné ak napríklad športovec zo zadlženého klubu až po uši zarába 1000x viac ako je priemer. Tento stav kriví trh do neskutočného paškvilu a tak produkuje "nekryté" peniaze. Ak ich pripočítame k nekrytým úverom máme vydláždenú cestu rovno do ďalšej krízy. A ako sa tento "nepomer" likviduje? No predsa podhodnotením inej, zväčša jednoduchej, manuálnej práce. Minule som si pozeral jeden graf o platoch topmanažmentu. V priemere je ich plat 30 násobok platu pracovníkov vo výrobe a na špičke sa umiestnil Volkswagen s 70 násobným platom topmanžmentu. Dokonca sa v Nemecku zdvihla vlna nespokojnosti, keď preniklo na svetlo sveta že šéf tohto kolosu má 400 násobok platu pracovníkov vo výrobe.
17. 11. 2018   MBTS
Investovanie do podielových fondov je čistý hazard. Radšej si treba peniaze užiť ako dať zarobiť banke na poplatkoch za predčasný výber
17. 11. 2018   anonym
Ešte ma tak napadlo ... koľko násobok platu majú majitelia a tichí spoločníci ................... .
17. 11. 2018   jano
ak si náhodou prdne nejaký šejk v saudskej arábii, alebo akýsi náčelník pigmejov v africkom pralese a sú , resp nie sú prívržencami naftových spoločností, ihneď sa to prejaví na cene ropy. To ešte nehovorím o tom ak náhodou nastane nejaká revolucia v akomsi zapádakove kde majú americké banky svoje investície, okamžite sa začne svetová kríza a vzniknuté straty treba vybrať od bežných svetových občanov.
1/1