Názory čitateľov


Názory k článku:
Pracovné miesta zrušené automatizáciou: Slovensko najviac ohrozené v rámci OECD

15. 10. 2018   simon
aj roboty najprv treba vyobiť, ale ano je plno prace ktoru bude len dobre ak nahradia. Pravda je taka, ze treba prejst na vyvoj a vyskum, a tu nizsie platy su tiez vyhodou, nevyhodou je co s pracantami, ktorí niesu dost zdatní aby robili zlozitesiu praácu, to sa ale týka aj vyspelých ekonomík, tiez nie kazdy je IT guy..
21. 9. 2018   fero z BA
nuž veru tak.... komunistom ficom navrhnutá a zrealizovaná orientácia krajiny na robošov za pásom výlučne pre automobilový priemysel veští krajine jeden obrovský prúser ------ fico ale už bude mimo a bude sa škodoradostne rehotať z vily dakde na Bahamách
21. 9. 2018   apoliticky
odkedy je Fico komunista ?!...ak nejaky komunista zradi idealy...uz nie je komunistom !...si trapny hňup !...sledujem ta ze v kuse nadavas na komunistov...za to skrachovaly zaostaly zapadny system vychvalujes !...vdaka tomu prevratu v 1989 tom nemame vlastne hospodarstvo, armadu, mame zdravotnictvo a skolstvo v rozklade...ale primitiv ako si ty to v kuse zvali na neexistujucich komunistov...co uz !...uz len pockat kym idioti ako ty vymru !
22. 9. 2018   fero z BA
máš pravdu, fico je birmovaný komunista, nie obyčajný
27. 9. 2018   jasneee
Boze tieto clanky automatizacia sa vyuziva pri robotach prevazne, ktoru nechcu ludia robit. Situacia na Slovensku je taka ze proste niesu ludia preto riesia v takom meritku automatizovane pracoviska.
21. 9. 2018   M. V.
Očakával by som všetko krem skracovania pracovného času pri zachovaní mzdy. Ani teoreticky o tom buržoázia nebude uvažovať toje asi tak ako keby dnes chcel niekto zachvať mzdy a znížiť ceny na polovicu.
21. 9. 2018   Lolo
Problem je, ze roboty nepotrebuju ani jest a byvat.
Nepotrebuju hypoteky.
21. 9. 2018   Telaokôlnostre
V rámci vzdelávania som nedávno čítal Šáriju a zaujal ma paragraf, ktorý hovorí, že ak ti niekto zabije žida, môžeš za trest zabiť žida ty jemu. Predpokladám však, že asi nerozumieš súvislosti s robotikou a to je škoda :(
21. 9. 2018   Lolo
Prosim teba a chapes vobec co je vlastne saria, ako vyklad prava v islame, za paskvil?
Problem robotov a robotiky, automatizacie, pripadne vylucovania ludskej prace, je tu snami od cias Olivera Cromwela.
Problem proletariatu a lumpenproletariatu, popisoval uz Karolko Marxovie.
Manifest a kapital, nic nezmenili, avsak zmenili sa podmienky, kde sa dnes realizuju ludske zdroje, alebo motroci, pripadne po starom proletari.
aj keby vsetkych ludi za pasom v Slovakistane nahradili stroje, nic vazne sa nestane. Sme len kolonia zapadnej EU, takze jedine co moze taky ludsky zdroj urobit, je zbalit sa a odist do Afriky, kde si moze obrabat policko, chovat malariu, alebo sa nechat udupat slonom, pripadne umriet hladom, ci smadom.
Osudy pracujucej masy v koloniach nikoho nezaujimaju.
Roboty aj tak nebudu nasi kolonialisti presuvat ku nam, postavaju si gigafactory doma.
Aj tak nas tam odtiahnu za pracou, ak este bude vobec koho z kolonii tahat, lebo do zapadnej EU, sa cpe cela Afrika.
To ze robit nebudu, neriesi ani automatizacia, ani robotika.
Az to vsetko prehrmi, preserie sa to, bude to tu ako po vojne, trocha multikulti a inak o houne, ako si niekto za nas praje.
A je uplne jedno, ci sa budeme riadit sariou, chodit povinne do mesity, alebo nam budu vladnut nejaky liberalny demokrati, ak este nevyhynu, alebo nezmenia retoriku.
1/1