Názory čitateľov


Názory k článku:
Platy a odmeny generálnych riaditeľov: Strašný spôsob motivácie na pracovnom trhu

18. 8. 2018   Kritik
Generálni riaditelia síce patent na rozum nemajú, zato však majú pochopenie pre sebecké jednanie s presvedčením, že majú najväčší bachor vo firme. A tak si nadeľujú najviac, aj keď toho vyprodukujú najmenej.
19. 8. 2018   Hockenberry
Vy si myslíte, že generálny riaditeľ si prideľuje plat sám :-)))))))))))
Dobré! Dajte ešte nejaký!
18. 8. 2018   klustout(member)
Teraz neviem či závisť z úspechu alebo nedocenené hodnotenie?
V demokratickej firme koľko hodnôt si zamestnanec vytvorí taký má zisk na výplatnej páske.
V totalitnej firme zamestnanec dostane toľko prerozdelených peňazí z celkového zisku firmy, koľko mu jeho šéfovia uznajú. A sebec uzná len sebe a to najhoršie sa vždy tlačí čo najvyššie v rebríčku totalitne fungujúcej firmy, kde postupne degraduje firemná kultúra.
.a.
Nie sme národ Anielov nie sme firma všetkých svätých a nemôžeme si dovoliť systémy riadenia a ovládania ktoré obsadia samí gauneri, ktorý budú rozhodovať o osude zostatku slušných.... volov pretože len vôl dobrovolne pracuje v totalitnej firme, kde neohodnotený utlačený a ubitý chradne. Presne tak v štáte ako aj vo firme.
.a.
Takže jednoduchá rada:"Prestaň závidieť. Podaj výpoveď. A založ vlastný biznis podľa svojich hodnôt a schopností! cnn"
18. 8. 2018   Lolo
Problem je obchodovanie z pracovnou silou.
Riaditel moze mat plat aky chce, aj vysoky management.
Je to totiz o tom, ze riaditel a management ma v rukach celu firmu, kormidlo, velenie. Bez nich by stado zamestnancov, bolo len stado.
Vatsi problem vidim v tom, ked slava stupne do hlavy vedeniu a stado zamestnancov vidia ako stado otrokov. Ale otrok je forma majetku. V dobe stavby pyramid, otrok bolo tiez cosi, co tvorilo urcite postavenie, urcitu formu pracovnopravneho vztahu.
Az industrialne otroctvo, teda lov otrokov, transport a pracovne nasadenie na tabakovych a bavlnikovych plantazach, pripadne neskor v dobe modernej, koncentracne tabory a gulagy, dali formu otroctva, do negativneho svetla.
Aj tak sa jednalo o urcity precovno pravny vztah.
Ludsky zivot nema ziadnu cenu, ak ludsky zdroj nevytvara ziadne hodnoty.
Problem je, ako sa hodnoty prerozdeluju, alebo aku formu maju odvody, poplatky a dane v dobe globalistickej.
Pretoze na strane vedenia, ci uz statu, alebo firiem, je vzdy zaujem vytvarat co najvatsi zisk, co najvatsi vyvar z ludskych zdrojov a vracat im co najmenej v podobe sluzieb a ochrany.
Nakolko sa dostavame do fazy 3 industrialnej revolucie, ludske zdroje uz nekonkuruju sebe navzajom, ale musia konkurovat aj robotom a umelej inteligencii, ich nevyhodou je, ze aby ludske zdroje prezili a aj sa mnozili, musia mat urcite podmienky vytvorene pre svoje prezitie.
Ak im aj tieto podmienky su predavane a dodavane na uver, su vlastne absolutnym vlastnictvom systemu.
Uz sa nejedna o predaj vlastnej sily, ale o regulerne otroctvo, kde nieje ludsky zdroj vlastikom nicoho, len poplatnikom vlastneho a cudzieho dlhu.
Nevytvara teda hodnoty, za ktory je plateny, ale splaca dlh, ktory bol vytvoreny skor, ako sa narodil a bude trvat dlhsie, ako ludsky zdroj zije.
V podstate sa jedna hypotekarny komunizmus.
Je to dosledok uplne inej dynamiky ekonomie, ktora funguje globalne.
Pocnuc zadlzenim statov, generovanim obrovskeho dlhu vo verejnych financiach, sa toto prenasa na celu spolocnost.
Je teda uplne jedno, ci sa clovek narodil v USA, EU, Afrike, alebo Afganistane, ci Zimbabve, kazdy ma svoj podiel na globalnom dlhu.
Aj stratene indianske kmene v Amazonii, sa podielaju na globalnom dlhu.
Minimalne tym, ze im ubuda prirodzene prostredie na zivot. Je prilis velke..
1/1