Názory čitateľov


Názory k článku:
Tabu ohrozujúce finančnú stabilitu: 6 spôsobov, ako ženy naučiť hovoriť o peniazoch

8. 3. 2019   Omen
Ak zarába muž a živí rodinu, tak žena považuje za nezdvorilé, ak sa muž pýta na čo minula peniaze a žiadať ju viesť rodinné účtovníctvo vním, ako urážku.
Ak zarába žena a živí rodinu, tak žena považuje za nezdvorilé, ak muž nezdokladuje na čo minul peniaze a považuje za urážku ak nevedie rodinné účtovníctvo.
Probatum est.
8. 3. 2019   anonym
Mám skúsenosť, že o peniazoch sa ženy nechcú baviť ani s inými ženami. Nechcú otvoriť oči a pozrieť sa smerom k partnerovi, ako ich využíva, hoci to zvonka vyzerá spravodlivo. Pr. Domáce práce sa nedelia na polovicu, čiže žena aj keby mala nižší príjem, prináša do rodiny významne väčší podiel, pri ušetrení financií za starostlivosť detí a domáce práce. Ďalej ak si delia výdavky na polovicu. Muž viac zje (mnohým je to trápne o tom hovoriť), alebo viac cestuje ich autom (žena busom) a pod. Žena má často koníčky, ktoré nei sú finančne náročné a ešte prinesú ďalší benefit do rodiny (šitie, pletenie, pečenie, varenie...).
2. Mnohé ani nevedia ako sa srpavuje fiannčný rozpočet (veď muž sa postará, ja by som to len minula), ale tak sa vzdávajú kontroly nad vlastnými financiami.
3. Samotné investovanie je riziková záležitosť. Preto je to skôr mužská záležitosť. Ak uspeje, užíva si zisk významným dielom, ak nie znášajú to obaja manželia rovnako...
4. Že sa vždy uspokojí s menším zárobkom, ako benefit považujú možnosť ostať doma a postarať sa o deti a rodičov v čase choroby.
8. 3. 2019   M.V.
Z témy sa stáva biznis pre podnikavé ženy, majú agendu na celý život. Včera sme to mohli počúvať v rozhlase o 12:30 , ale asi to chlapi nevydržali. Ak sa nejaký muž dostane pracovať do čisto ženského kolektívu určite by sa dala napísať rovnaká apoziopéza....
1/1