Názory čitateľov


Názory k článku:
Investičný horizont: Prečo akcie dlhodobo posilňujú?

9. 11. 2018   Šťaldoríny
Lež jak věž :(
Bolo by pekné, keby to bola pravda, ale bohužiaľ nie je.
Momentálne rastú akcie preto, lebo centrálne banky úmyselne vyrábajú nekryté peniaze.
Keby to robil hocikto iný, išlo by taký rozsah falšovania obeživa, že súdy by na odsúdenie vinníkov potrebovali 100 rokov (posledné procesy ohľadom havárie Titanicu skončili len nedávno).
Lenže centrálna banka je jediný subjekt, ktorý smie falšovať peniaze legálne - v podstate robí presne to isté, čo robia mineri Bitcoinov - akurát v giganticky väčšom rozsahu.
Šikovné je, že to zaplatia daňoví poplatníci vo forme inflácie.
Predsvuje to zníženie kúpnej sily obeživa na zhruba 1/120 za 50 rokov.
Takže papierovo krásne akcie rastú a rastú - no v skutočnosti sú rovnaké, alebo dokonca sa zmenšujú !
Ak budete používať pravítko, kde sa dielik, predstavujúci dĺžku 1cm bude stále skracovať - aj Váš penis bude stále dlhší a dlhší, ba dokonca aj hrubši aj hrubší - akurát nebudete rozumieť, keď sa Vás partnerka bude pýtať, či ste už vnútri :)
Preto sa už nelieta na Mesiac, preto nemáme v Bratislave metro (ktoré už v podstate bolo - teda aspoň spojenie s Petržalkou - len naši súkmeňovci silou mocou chceli z Prahy o 5 milárd Kčs viac, než bol Adamec ochotný dať :(
Preto skončili Concordy a preto je dnes už voľakedy obyčajná 100W žiarovka fantastickou fikciou, ktorú Vám dieťa učiqace sa pri 8W LEDke nikdy neuverí ...
Na druhej strane somár je tu na to , aby bol oklamaný a krava vydojená, so what ?
25. 9. 2018   anonym
Z hľadiska štruktúry sú akcie majetkovým cenným papierom a investorom ponúkajú podiely na zisku, technologickom pokroku, inováciách a podobne. Sú zároveň iba prísľubom toho, ako sa bude spoločnosti dariť dosahovať zisky.
1/1