Názory čitateľov


Názory k článku:
Fíni stopli testy garantovaného príjmu: Boli očakávania príliš vysoké?

8. 6. 2018   anonym
Však na slovensku už dlhé roky fungujú sociálne dávky, ako obdoba základného príjmu. A všetci si tu chrochtáme s blahom
8. 6. 2018   buko1
A že vraj komunizmus zanikol... Blbosť - garantovaný príjem je vlhký sen každého kovaného komunistu - rob koľko chceš a zarábaj koľko chceš - my ti to zdaníme a prerozdelíme. Nakoniec nebude robiť nikto, veď načo....
8. 6. 2018   fero z BA
komunizmus nikdy nikde nefungoval. jediní, ktorí si to myslia je fico a s blahom
8. 6. 2018   edo
Jasna vec.
8. 6. 2018   M.V.
Experiment s garantovaným prijmom je na Slovensku podbný ako vianočný príspevok k starobným dôchodkom s ktorým je možné viesť analogické paralely. Je to nesystémový prvok určený v podstate pre tú istú skupinu poberateľov, vynakladá sa stále viac peňazí, podnecuje tvrdé diskusie v tlači, oživuje staré krivdy vo výpočte, odvádza pozornosť od systémového riešenia, solidarizuje sa hlavne s tými, ktorí majú aj oprávnene veľmi nízke dôchodky. Garantovaný príjem je druh sociálnej korupcie zameraný presne zvolenej vrstve príjemcov. Rozdiel je len v tom, že sa neviaže na náboženský sviatok.
8. 6. 2018   edo
Toto je cisto len marketingova hra sudruha FICA, BLAHU a E.T. - pochopili ako sa daju za statne podplacat volici. Nikto normalny nemoze toto chapat ako pomoc 20 az 80eur kedze daleko viac im tata socialisticko - socialna zlodejska banda pocas roka vytiahne z penazeniek.
1/1