Názory čitateľov


Názory k článku:
6 nedostatkov myšlienky rozdávania peňazí: Univerzálny základný príjem vytvorí mechanizmus centrálnej kontroly

14. 5. 2019   jahoda
zakladný prijem nič nevyrieši, naopak všetko zhorší, ale jedného dna sa ho dočkáme všade, budeli chtít Bůh. Študujte teraz pretože potom ked peniaze dostanete len tak sa vam uz vobec nebude chciet citat. vsetci budete zabavaci, spevaci, moderatori, cestovatelia, umelci, youtubery, komedianti
14. 5. 2019   queer
všetko zhorší? povedal kto?
14. 5. 2019   jahoda
povedal Jahoda a mnoho dalších ludi. ty si myslíš že nie???
14. 5. 2019   queer
myslím, že nielen prácou je človek živý a myslím, že masívny nástup automatizácie, ako aj zmeny na trhu práce nutne musia vyústiť do niečoho, o čom sa dnes ešte neopovážime hovoriť. sociálne istoty ako ich poznáme sa budú musieť zmeniť, ak majú slúžiť pre dobro obyvateľstva. ak ľudia túžia byť zabávači, speváci, moderátori, cestovatelia, umelci, youtuberi, komedianti... možno by sme im to mali umožniť. spokojnejší život predstavuje liek na veľké množstvo problémov.
14. 5. 2019   Daniela
Zàkladn`y prìjem je tak`y potrebn`y ako vzduch alebo svetlo. Musìme ich mat k dispozìcii DOST, aby sme PREZILI. A kto nemà chut pracovat, ten mà nejakè masìvne dôvody, naprìklad zaostalost, nesikovnost, zdravotnè poskodenie.....T 36;to ludia potrebujù cas na osobnù optimalizàciu, vzdelàvanie, cvicenie remeselnìckych zrucnostì, rozvoj vedomia, porozumenie prìrody....Ved ked sa pozriem na mojich susedov, je mi ich lùto.! Keby som ja mala dost penazì, dala by som kazdèmu a povedala: Chod sa, prosìm Ta, umyt, opatrit, zuby si opravit, jedz lepsie, schudni, nepi, nefajci, uc sa slusnèmu jazyku, zdvorilosti, cestnosti, ùcte voci detom, ukàz mi, co robìs ràd, povedz mi, akè plàny màs s vesmìrom, co chces robit po smrti, akè zamestnanie odporùcas svojim detom...
3. 3. 2018   embel1950
Keby to bolo také jednoduché, reálne a hlavne udržateľné, nemuseli by jestvovať penzijné poistenia a ani neustále sa predlžujúci čas odchodu do dôchodku.Slovensko nemá ropu, plyn, more a chceli by ho okradnúť aj o vodu.
3. 3. 2018   Dawis
Základný nepodmienený príjem si dokážem predstaviť len keď vymiznú papierové bankovky a mince a vymiznutie týchto si dokážem predstaviť zas len po obmedzení právomoci exekútorov. Ak by sme žili len z akýchsi čísiel na účte mohlo by to fungovať. Všetko smeruje k novému bankovému systému a ja som za, len sa musí správne navrhnúť. Zrušenie úrokov je nevyhnutné, už dnes je globálny dlh cca 200 biliónov € a neustále sa zvyšuje, splatiť sa nedá kvôli úrokom, v obehu nie je dostatok peňazí aby ľudia splatili tento dlh + mohli aj dôstojne žiť a na požičané sa znovu požičiava s úrokmi a kolotoč je nekonečný,typický príklad Grécko a skôr či neskôr náš finančný systém ako ho poznáme skolabuje.
3. 3. 2018   fero z BA
nič iné, len snaha o zvýšenie inflácie a tým pádom o zmazanie dlhov --- komunizmus
3. 3. 2018   anonym
A vytvorenie skupiny voličov, absolútne závislej na vláde. Už si predstavujem tie licitácie politikov, o koľko zvýšia základný príjem.
1/1