Názory čitateľov


Názory k článku:
A. Verešová: Rodičom viac peňazí, Slovensku viac detí

9. 2. 2018   M.V.
Už dnes je priestor na skrátenie pracovného času aj pri zachovaní aktuálneho populačného rastu. Znamená to teda, že kvantita nič nerieši a vzdialila sa od kvality. Školy sa preto menia na indoktrinačné centrá a dávajú kvantite akoby nový životný zmysel. Slovensko si rastom populácie nijako nesprivatizuje sebavedomie, mladé generácie sú v ich dezorientácii vychovávané k opovrhovaniu všetkým, čo vytvorili ich rodičia alebo všeobecne k nenávisti ku starším, ale nadviazať nie je možné na niečo iné. Zostáva nezodpovedaná otázka, či by napokon na tú rozsiahlu populáciu mala živiť ešte početnejšia generácia?
9. 2. 2018   lues
"Rodičom viac peňazí, Slovensku viac detí"
ja by som to pozmenil:
"Poslancom menej peňazí, Slovensku menej poslancov"
9. 2. 2018   Lolo
Pomohol by statny vykup deti.
Platilo by sa od kusu, vahy, alebo zrucnosti.
A. Veresova, moze zacat rozvijat genederingovu studiu o rovnosti pohlavi, pri vykupe a implementacii do europskeho prava.
V pripade ze potreba deti je tak podstatnou zlozkou pre buducnost statu a krajiny, mal by sa stat postarat o regulovany vykup.
O urcity system kvantitativneho mnozenia na plne socialne davky, sa uz stat stara, ale bohuzial vystupne produkty sa na trhu prace neuplatnuju prakticky vobec, skor plnia dozivtne ustavy napravno vychovne, kde vegetativnym sposobom preziju svoj zivot.
To je urcita nevyhoda jednotlivca, lebo kedysi pracovat musel, alebo saspon tvarit, ze pracuje a dnes je vhodne, aby pracoval, platil dane, aj ked nema kde pracovat, alebo pracoval niekde, kde jeho prijem nepokryje ani vegetativny proces prezivania.
8. 2. 2018   embel1950
Nevieme nájsť miesto v živote ani pre tých, ktorí žijú a práve dnes bola diskusia v rozhlase o odchode do dôchodku alebo prípadne do preddôchodku. MNariekali, že je o 100 000 dôchodcov viac.Kde sa vzali?? Nikto tým pracujúcim ľuďom nič nezaručí a to je vek, kedy sa nejedenkrát musia deti chtiac-nechtiac obrátiť so žiadosťou o pomoc na rodičov. Sny o rýchlom zbohatnutí už stroskotali a nastúpila realita, možno aj robotickej priemyselnej revolúcie.Bezprízor né masy sa povalia do Európy a početne, len čo dosiahne Afrika 3 miliardy nebude už jestvovať ani žiadne "my" v dnešnom chápaní. Všetko sa robí preto, aby bielych mužov nahradili imigrantmi a ak k tomu pridám emigráciu mladých žien sú populačné úvahy trochu prekonané inými vplyvmi. Napokon aj zo Slovenska môže byť len región Európy.
8. 2. 2018   anonym
P.s.
Vyplyva z toho jeden kruty vtip.
Viete preco na slovensku tolko spermii a deti konci v Odpade komunalnom a kanalizacii?
Pretoze rocny prispevok od statu na dieta, nepokryva naklady, za prihlaseneho obcana v miste bydliska, na poplatok, za odvoz komunalneho odpadu, pausal za vodne a stocne, na prihlasenu osobu.
9. 2. 2018   lues
vynikajúci vtip
som sa nasmial až mi slzy tečú
8. 2. 2018   Lolo
Ked daju ludom viac penazi, nemusia sa stat rodicmi.
Obvykle si kupia nejaku tamagotchi,ale
Ked da stat ludom byvanie, ani tak sa nemusia stat rodicmi.
Az ked ludom zoberu pracu a vylucia ich do socialnych bytov a budu im davat nejake peniaze, potom sa budu mnozit na plne davky.
Ale nesmu robit manualne, musia sa nudit a vyrabat deti. Optimalne nepotrebne peniaze, nahadzat do automatov, zaplatit spotrebne dane z alkoholu a tabaku-.
Na danove bonusy sa motoroci za pasom mozu z vysoka vykadit. Na danove bonusy, sa moze spoliehat inseminator Kollargol.
Ak si ma mlady clovek zaplatit ubytovanie, niekde pri fabrike, alebo zdielat najom, tak sa rodicom stane skor omylom, alebo sa to povazuje za nehodu. Ak si kupi nejaku garsonku, tak bude mat rodinu v podobe I republiky, v jednej mistnosti z kuchynou, bude partnerka, dieta, on a TV i Pocitac. Nebude stihat sledovat reklamy, dalsie dieta neurobia, ak tak v kupelni, lebo to nieje tak jednoduche v jednej miestnosti z dietatom, ktore sice nevie, ale tusi, co sa chysta, ze sa bude musiet delit o matkin prsnik z nejakym konkurentom. Obvykle zaplace. To ma znacny vplyv na postavenie, lebo pan po case vzda tieto aktivity a je radsej pod vplyvom, bez postavenia.
....
Ak ma vlada nejaku povinnost, tak to nieje jedna, ale povinnosti je spusta, ale ako sa zda, tak povinnosti ma obcan, ktory sluzi statu, inak dnes konstitucnej socialnej kleptokracii.
Pokial pani Veresova bude v opozicii, tak moze kludne apelovat na vladu aj obcanov, ale je v podstate v pozicii celebrity, ktora ma nejaky nazor, ale nepozna riesenie.
Pokial bude po volbach u vladnucich bolsevikov, tak si najde ine problemy, alebo ich ako spravny politik vytvori.
Tento problem, konkretne vymieranie, alebo narodna sebevrazda, inak aj narodna genocida vyhynutim, sa objavil po roku 1989, z dovodu rozpadu socialnych istot a prebytku otrokov, proletarov, na trhu prace.
Doslo k masivnej dezindustrializacii a odpolnohospodarneni u Slovenska, kedy rady este schopnych, ale nezamestnanych, uz aj Husakovych deti, nemohli 28 rokov hybernovat a cakat na nove montazne otroctvo, ale museli nieco jest, niekde byvat, alebo sa na to vybodli a odisli, mnohy uz aj umreli.
A dnes skratka vznikla sice potreba, ale to neznamena, ze do 9 mesiacov, od pindov nejakej poslankyne, sa kazdej plodnej zene v Slovakistane, narodi jedno dieta a o dva roky znova..
Nemame dost hlinenych chatrci pre Hnedoslovakov, kam by sa podeli naondiaty pionieri a iskricky dnes.
Pravda je ale taka, ze kazde nenarodene dieta, je vlastne mrtve.
Avsak v systeme ktory sa tu vytvoril, nieje miesto pre zijucich a uz nepracujucich, pracujuci su dobry len na dane a pracu, za almuznu, tak kde potom ma miesto rodina, a deti?
Dnes sa rodina pretransformovala na ekonomicky cinnu domacnost a dieta okrem radosti, je presne vyjadritelna ekonomicka zataz ci uz pre domacnost, alebo stat, ak sa rodina strati.
9. 2. 2018   muchotravka
Tie peniaze cez znížené dane by si mohli nárokovať len rodiny s narodenými deťmi ;).
Trochu by im to mohlo pomôcť so zvýšenými výdavkami ale asi nijak zvlášť. No lepšie než drôtom do oka.
10. 2. 2018   Lolo
Z mala ludi v Slovakistane, dan z prijmu, ako motivaciu, pochopili akorat hnedoslovaci.
Okrem DPH a dani spotrebnych, sa ich dan z prijmu netyka, ak nepracuju.
Dan z prijmu by sa mala platit az od hranice europskeho zivotneho minima. cca asi od 1200 eur v hrubom mesacne.
Ake ine dane, chces znizovat pre chudobu?
daju sa este kompenzovat naklady na byvanie, formou poukazok na energie a formou dotacii, alebo poukazkami na nakup potravin. Otazka je, ci to skutocne motivuje dostatocne niekoho ku tvorbe deti.
1/1