Názory čitateľov


Názory k článku:
Investoval stovky tisíc, ale za šálku kávy odmieta dať 2,50 dolára

18. 12. 2017   Šimon
Môj človek, hoci si môžem kľudne dovoliť kávu či nejaké pitivo, spravidla to odmietam, lebo je to sfinský predražené. Napr. fľaška 0,5 l pepsi za euro, no nech si ju vyžerú všetci, čo sa chcú na tom napakovať. Uspokojím sa aj s minerálkou či čistou vodou. Mám zásadu, že čo mám doma, nemusím vonku. Žiaľ, benzín či mlieko si doma nedokážem vyrobiť, ale možno aj na to raz príde
6. 12. 2017   anonym
V pondelok som si odmietol dať v stánku langoš s s prílohami za 2,50 eura , zdalo sa mi to drahé trošku, som lakomec???
6. 12. 2017   Omen
Kde môžem investovať 2,30 Eur ?
Zrejme v nejakej múdrej investičnej spoločnosti / fonde toho múdreho demokratického pána.
Drobný problém je len ten, že po zarátaní poplatkov, daní a inflácie mi z tých 2,30 Eura napokon neostane skoro nič :(
Takže si tú kávu s kľudom môžem vychutnať a ešte si ušetrím zdravie, lebo neprídem o nervy so zamestnancami, partnermi, dodávateľmi, odberateľmi, regulátormi, podvodníkmi, lotrami, mafiou, notármi, právnikmi, súdmi a ostatnými účastníkmi reálnych investičných procesov.
5. 12. 2017   Lolo
Spravne, je ako ja..
Ja si dam doma turka a makove zuby si vyplachnem dazdovou vodou.
Loger z kavy je vyborny proti slimakom, ktore mi zeru tabak, takze ja nepotrebujem ziaden philip moris a ani jeho akcie, sulam si machorku a nepotrebujem ani vajgle zbierat, aby som si obcas mohol mockovat a hulit.
Investoval som stovky tisic, ktore mi strhaval komunista a kapitalista ich stratil, ale z dochodku si inu, ako turecku kavu dat doma nemozem, lebo jedna kava za dve pade, su peniaze, ktore mi musia stacit na celodennu stravu.
5. 12. 2017   Martin
Kazdy ma v hlave mozog, ktory by mal v zivote pouzivat... je nezmysel len setrit a je nezmysel len minat, toboz nie na dlh... no je na kazdom z nas ako so svojim prijmom nalozi...rozumny je nejaky kompromis, no spolocnost-reklamy nas tlacia do konzumu, casto aj na dlh, co je prirodzene nezmysel pre jednotlivca no vhodne pre spolocnost/ekonomik u zalozenej na potrebe neustaleho rastu ...
5. 12. 2017   MMe117
2,5 sa mu zda vela, tak nech navstivi Starbucks, kde chodia hipsteri onanovat nad 5 dolarovymi kavami, ked len vyslovenie objednavky jednej kavy im zaberie minutu.
5. 12. 2017   Blazej
Hmm, ak by nikto nekupoval veci co nepotrebuje, tak by vela ludi ani nemalo co robit, lebo by nikto nekupoval to co vyrabaju...
Inak pan podla vsetkeho ma investicie napr. do Philip Morris International, ktori vyrabaju cigarety...prekvapi vo vec totalne zbytocna :) (ospravedlnujem sa fajciarom, ktorych to ukludnuje a je to teda relaxacna pomocka)
Ak by to nikto nekupoval, tak si radsej za svoju investiciu mohol kupit tu kavu :)
A inak, ja si kupujem zbytocnosti lebo z casu na cas si proste urobim radost...je to teda zbytocnost?
5. 12. 2017   pepek
To sú Hlúposti a nezmysly ktorými chce krmiť koho?Aký cieľ má tento článok?
5. 12. 2017   Lofo
Úprimne načo je niekomu nekonečný paušál za 40€ keď dokáže vyfungovať na 5€ kredite ak sa dokáže trocha uskromniť a hneď má vo vrecku 35€, prečo su kupovať telefón za 1100€ keď 250€ zvládne tiež telefonovať, smskovať, fotiť, a surfovať po nete. Nesúhlasim s jeho výrokom, že si nedám kávu v kaviarni za 2,50€ (na naše pomery je to dosť to je pravda - ak sa bavíme o Lungo a pod.) ale ak dám za kávu 1,50€ tak platím si aj za službu a servis, príjemný úsmev obsluhujúceho a za hodinový zážitok (bodaj by to všetko na Slovensku fungovalo).
V každom prípade je pravda, že kupujeme hlúposti ktoré nepotrebujeme. Na druhej strane to udržuje tok peňazí. Všetko má svoje pre a proti len sa nad tým treba zamyslieť.
5. 12. 2017   anonym
Ide o to ako sa na to pozrieš:
- či z pohľadu kupovania hlúpostí, alebo
- z pohľadu investovania.
Lebo to, že ľudia kupujú zbytočnosti je fakt.
1/1