Investoval stovky tisíc, ale za šálku kávy odmieta dať 2,50 dolára

, CNBC Foto: SITA/AP

Kevin O'Leary investoval stovky tisíc dolárov do malých podnikov, dnes je z neho hviezdny investor. Existuje však podnik, ktorému odmieta dať svoje ťažko zarobené doláre. Sú to kaviarne.

„Mám zaplatiť 2,50 dolára za kávu? Nikdy, nikdy, nikdy to neurobím. Je to zbytočne veľa peňazí za niečo, čo stojí 20 centov, za 2,50 dolára si nikdy nekúpim frape-latte-bla-bla-bla-." Namiesto toho si kávu urobí doma. "Pijem kávu, jednu každé ráno, jej príprava vyjde asi na 18 centov, zvyšok investujem."

Táto myšlienka – úspora malých súm a neustále investovanie – je ústredným bodom osobného finančného poradenstva O'Learyho.

"Pravda je, že je tu veľa zbytočností, ktoré nepotrebujete," vysvetľuje. "Čo som sa naučil robiť a čo mi skutočne pomohlo pri udržiavaní rastu v mojom osobnom investovaní je, že kedykoľvek zdvihnem niečo, čo si chcem kúpiť, si poviem:" Naozaj toto potrebujem?" Pretože to nekúpim, peniaze investujem a zarábajú mi každý rok, aj keď spím."

Navrhuje, aby ste túto stratégiu nasledovali. Nezáleží na tom, aký je váš príjem. "Musíte vziať 10 percent z vašich výdavkov každé dva týždne a investovať," odporúča O'Leary. "Ľudia hovoria:" Nemôžem si to dovoliť! Sotva dokážem platiť nájomné!" Ale nie je to pravda, nakupujú si hlúposti, ktoré nepotrebujú každý deň."

Pre O'Learyho  ani šálka kávy v kaviarni nestojí za to. "Nekupujem veľa hlúpostí, kupujem veci, ktoré potrebujem, a zvyšok investujem. Funguje to," hovorí. "Skúste to aj vy niekedy."

Súvisiace články

Aktuálne správy