Názory čitateľov


Názory k článku:
Konzervatívne investovanie oberá Slovákov o stovky až tisícky eur ročne

21. 11. 2017   amigo
Ja som investoval pred pár rokmi do fondov, dal som si poradiť, ako mi trepal bankár, že fondy BRIC sú vynikajúce a zarobím, bolo to naopak a keď som potom potreboval súrne peniaze, prišiel som o 50% vkladu. Takže ja som stratil tisíce korún nie konzervatívnym investovaním, ale týmto odporúčaným. A investoval som aj do kupónovej privatizácie, pár tisíc korún som spočiatku zarobil, ale oveľa viac prerobil, lebo toto je zlodejský systém. Len za správu "cenných" papierov musím dať 13 E a nič z toho nemám, poplatok v banke pri predaji je väčší ako cena tohto odpadu. Takže som všetko previedol na Fond nár. majetku, okrem 1 firmy - Tatranská teplárenská. Tá mala aspoň na papieri hodnotu 33 E za akciu. No keď som to chcel teraz predať, zistil som, že nikde sa s ňou neobchoduje, nevypláca žiadne dividendy, nemá žiadnych zamestnancov, neoznamuje žiadne valné zhromaždenia akcionárov a každý rok majetok firmy klesá. V banke mi poradili, aby som ponúkol odkúpenie akcií vedeniu, ale ani neodpísali. TAKTO vyzerajú tie zisky na Slovensku u tých, čo neinvestujú konzervatívne!
20. 11. 2017   G.S.
Tak veď to označte správne za reklamu a netvárte sa , že ide o nejaký článok. Až znova príde nejaký krach na burze a kríza, tak tým , ktorí naletia na tieto "super ľahké zárobky" vyplatíte rozdiel? Riskantne investovať svoje peniaze na dôchodok si môže dovoliť len ten, ktorý z toho dôchodku nemusí žiť. Tí ostatní budú radi, ak budú mať aspoň na život. Ale podľa vás je lepšie riskovať a tam sa uvidí. Buď budem mať aj na maslo na chlieb, alebo zdochnem pod mostom.Lebo kaviár žrať nebudú určite. Ak by bolo pre masy také jednoduché zarobiť veľké peniaze, tak by to dávno zakázali. Vždy je to len o tom, že niekto zarobila niekto prerobil. Z hovna bič neupletieš a prirodzený prírastok(skutočne vytvorené nové hodnoty) nepokryje zisk pre všetkých
20. 11. 2017   Lolo
Keby si vo vychodnej kolonii EU, mohli setrit aj z drobnych, nielen papierove kovodepozity, existovali by bankomaty- Zlatomaty na depozitne 24k zlato, mince a pruty, tak by nemuseli motroci kupovat investicne nehnutelnosti.
1/1