Názory čitateľov


Názory k článku:
OZ KOVO spustilo petíciu za skorší odchod do dôchodku

18. 9. 2017   cudne
... asi sa zda niekomu z odborov spravodlive, ze ludia odvadzaju zo svojho hrubeho platu na starobny dochodok 18% a v dochodku chcu viac ako polovicu svojho platu... hmm... celkom zaujimava matematika... to by som si prosil aj ja ist co najskor do dochodku:-) fakt si to prosim! asi pojdem podpisat peticiu. nie... ja uz som sa rozhodol. podpisem to. aj pocitat ma ti OZ-LUDIA naucia... konecne. dnes dam do systemu menej ako jednu patinu platu, no a dostanem na stare kolienka 64-rocneho bezmocneho a zrobeneho "starceka" viac ako polovicku svojho platu. bomba!!! no a potom pojdem volit, nech si zvolim svojich oblubenych "matematickych odbornikov". ci uz to bude cervena alebo modra farba... secko jedno. hlavne ze vedia ti ludia z billboardov dobre pocitat. huraaaa. a oparavi mi tu prosim niekto gramatiku?:-)
18. 9. 2017   meno
si chuj a potrebujes opravit aj hlavu
18. 9. 2017   vlaha
Konečne sa odbory zobudili zo zimného spánku. Presne o tom i inom som písal vo svojom článku už v roku 2016: v-hano.webnode....
18. 9. 2017   koks
zlaty socializmus kapitalisti cize demokrati su nenazranci
18. 9. 2017   Lolo
Nejaky odborari vo vychodnej kolonii EU, niesu zaujimavy.
Uz dnes je problem, ze otroci vymieraju, odchadzaju drotarcit do zahranicia, alebo sa skratka narodit.
Takze realny predpoklad je, ze odchod do dochodku sa liberalizuje na dobu pocitu, ale zrusia sa dochodky, pripadne sa stanovi tak vysoky vek odchodu do dochodku, ze ho motroci nebudu moct dosiahnut.
Uz dnes odchod do dochodku trauma, vdaka znacnemu problemu nedostatocneho pasivneho prijmu, ktory neumoznuje dochodcom prezit.
18. 9. 2017   fero z BA
komunistickí populistickí odborári sa nezaprú. Nerozumejú takému pojmu ako je demografická krivka?
18. 9. 2017   anonym
Ty koren z Ba dufam ,ze budes robit do 90...
18. 9. 2017   anonym
Pre manuálne pracujúceho človeka je aj 62 rokov moc neskorý odchod do dôchodku.Je to moc smutné,že naše skorumpované vlády sa takto stavajú voči vlastným občanom.Keď vidíme to rozkrádanie štátneho majetku a tie platy vo vyššej štátnej správe tak tak sa nedivme,že chýbajú na spravodlivú odmenu za prácu a dôchodky.Viď nedávno zverejnené príjmy našich vrcholných politikov.
18. 9. 2017   M.V.
Odchod do dôchodku by nemal prevyšovať 62 rokov, pretože mladí ľudia vychádzajú zo škôl, ktoré ich nijako nepripravili na reálny život a musia nastúpiť rekvalifikačné cesty a ich dobre utajená nenávisť smeruje ku každému už nad 50 rokov. Lepšie by sa mala dokladovať aj priemerná dĺžka dožitia, teda z akých dát, príčin úmrtí sa vypočítava. Potrebná je sociálna dohoda, akú životnú úroveň, bez rôznych vzdušných zámkov, sú ľudia ochotní akceptovať po odchode na dôchodok.
1/1