Názory čitateľov


Názory k článku:
Dve strany mince: Zvyšovanie minimálnej mzdy pomáha nahradiť ľudí strojmi

28. 8. 2017   kolcik
Minimálna mzda je jeden z nástrojov ako sa nám rasizmus zakráda pod kožu. Kto neverí gogli a poučí sa.
19. 8. 2017   anonym
Sa neposerte z tých robotov. Naprogramovať robota trvá určitý čas. Pracovať bude nepretržite do prvej poruchy.
18. 8. 2017   MMe117
na to nie su potrebne studie, staci sa pozriet na miesta, kde to spravili. Seattle zaviedol zdvihnutie minimalnej mzdy na 15 dolarov a prisiel o tisice pracovnych miest a ti s najnizsimi prijmami prichadzaju o desiatky dolarov mesacne, prave kvoli tomu ze zamestnavatelia im zosekaju pracovne hodiny. to je tak vzdy, ked mentalny komunista ide pomahat..
18. 8. 2017   Lolo
Otazka znie inak..
A su ludia vobec potrebny v dnesnom svete?
Su potrebni v takej velkej miere, ako spotrebitelia?
Lebo bola doba, ked ludske zdroje nepotrebne, odosielali do Gulagov, alebo pracovnych taborov, pripadne taborov vyhladzovacich a vyrabali z nich mydlo, pripadne tazili zo zubov zlato.
Nieje to davno v praveku, ale necelych 80 rokov naspat a u nas este ani nie 40 rokov prebehlo od doby, kedy sa tazil uran, sposobom, ktory zaviedli sovietsky poradcovia.
Takze ak je ekonomika presna a neuprosna, pride cas, zbavovat sa nadbytocneho potencialu ludskych zdrojov a nebude to vesele, ako sa domnievaju neziskovkari a dobroseri vo funkciach.
Svet je drsne miesto, vzdy bol a asi aj bude, bez ohladu na snazenie niektorych jedincov, sme stale len sucastou prirody, ktora je velmi kruta.
Popisovanie procesnych a ekonomickych stavov, nic neriesi, je to len statistika, ktora ukazuje nepresne cila. Podobne ako dnesne hostoricke zaznamy a dokumenty o holokauste. Milion sem, milion tam..
18. 8. 2017   Mirek
na druhej strane, niekto musi tie stroje vyrobit, servisovat, vyrabat nahradne diely atd... aj ked tie nahradne diely vyrobia zasa len stroje aj tie musi niekto vyrobit a servisovat, uzavrety kruh :)
18. 8. 2017   MMe117
az na to, ze na vyroby a servisovanie strojov je potrebnych o dva rady menej ludi. tam kde desiatky miest vzniknu, tisicky inych zaniknu.
18. 8. 2017   MV
Nakoniec o živobytie prídu aj úrady práce lebo nikto nebude môcť kupovať.
18. 8. 2017   Szekeres
ale vrazedny boj o kusok puody tu zostane...
1/1