Názory čitateľov


Názory k článku:
Bublina spľasla a prišiel o všetko: Príbeh o tom, že aj na vlastnej slabosti sa oplatí poučiť, ak sa chcete prebojovať na vrchol

7. 8. 2017   Lolo
Prist o vsetko, je prist o zivot.
Prist o peniaze, je smutne, ale ako sa zda, nieje nic lepsie, lebo je edukacny proces a clovek moze ziskat este viac.
Problem je, ze v krajinach, ako Slovakistan, teda vychodnych koloniach EU, kedysi zapadnych protektoratoch ZSSR, je zivot otrokov vzdialene pripominajuci stavby pyramid.
Nikto tu svojou pracou neziska majetok, ale svojim narodenim a zotrvavanim exitencie v tejto krajine, sa dostane do kolotoca problemov, vecneho hladu, hypotekarneho otroctva a kolobehu biedy, ktora saturuje na urovni 80% naroda, ktory pracuje.
Pokial clovek nieje schopny odist z tejto diery, alebo nema ambicie aspon vyzkusat niekde ako tovarys na zaciatku zivota ine krajiny, tak tu zhnije zaziva, ako ti, co neodisli.
V najlepsom pripade z vychodu sa pristahuje do Blavy a bude sa tvarit metrosexualne a pri telefonovani na ulici zatahovat po svojom, kupovat v zlave saris 10° a tvarit sa svetovo lokalne.
7. 8. 2017   dig
LOLO ty si ale LOLO ale cast tych bludov co si napisal - na tom nieco bude ;).
7. 8. 2017   Mardzi
Nahodou ma pravdu a ten Saris :-)
7. 8. 2017   Lolo
Viete co je najvatsi problem?
Ze ked splasla .com bublina, schudobneli spekulanti. Ked splasne realitna bublina v Londyne, pridu o peniaze spekulanti z emiratov, alebo investori z azie, ktory si utru slzu a nepoondeju sa.
Ked splasne realitna bublina a pride hypotekarna kriza v Slovakistane, pripadne sa poondie nieco v "svetovej ekonomike", tak masa ludi nebude mat kde byvat, lebo proste nebude mat za co, ani kde. Strata ktoru vytvoria bude dozivotna a tu nemame ani slumy, ani statne ubytovne, dokonca ani civilna obrana, nema tolko stanov a prikryvok, aby vyriesli problem, na ktorom sa nagrgal statny a danovy aparat, bankstri a spekulanti. Potom tu zas budu vznikat nudzove kolonie, alebo este horsie veci, ktore tu boli a zabudlo sa na ne, ale ony stale pretrvavaju, len ich nevidime, alebo zatvarame pred nimi oci. Niekto si povie, kazdy si je strojcom svojho statstia, ale su spolky, ktore vytiahli z ludi zdanene miliardy /BMG. AGW.. AIG..?/ a dnes nieje potrestany ani Majsky, len sa spekuluje.
A to nesplasla bublina, ale spadlo par pyramiodovych spolocnosti v dobe konjuktury- statneho vypredaja..
V dobe uveroveho a hypotekarneho otroctva, sa nikto v slovakistane neprikryva perinou na aku ma, ale vzdy niecim, co si kupi na precerpany kontokorent, alebo vyhodnu pozicku.
Ja viem, ze 50% populacie v SR, bez poziciek a uverov, hypotek a otroctva, nemala ani maringotku, nieto luxusny roadhouse, ako mam ja. Ale potom by viditelne problemy boli viditelne a mzdy by museli odrazat realnu potrebu a ceny spotreby, bez hypotek a poziciek.
Ak sa nieco pokazi, tak bude sranda.
Ale hlava v piesku, alebo pol deci na vrch, ci Saris a borovicka, to je idelane lokalne anestetikum vatsiny naroda.
7. 8. 2017   Lolo
www.prahaneznam...
---
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Na_Sla tin%C3%A1ch_(Michle_a _Stra%C5%A1nice)
---
https://www.vil a-stiassni.cz/cs/akce /8205-vystava-nouzova -kolonie-pisecnik-v-b rne
---
www.rozhlas.cz/...
---
https://levaper spektiva.cz/clanky/no uzove-kolonie-vcera-d nes-a-zitra/
To, ze hlavne mesto Blatisrava, nema slumy, alebo nudzove kolonie, je zasluhou toho, ze vatsina pristahovalcov z okolia a vychodu, ma moznost, pri neuspechu, sa vratit naspat k rodine, takze existencne niesu zavisly na tvorbe nudzovych kolonii a tieto "nudzove kolonie" su roztrusene po celom uzemi SR, aj ked sa to na prvy pohlad nezda.
1/1