Názory čitateľov


Názory k článku:
Stredná trieda rastie, potiahne globálnu ekonomiku

3. 6. 2017   Bynk
Stredná trieda rastie, ale v číne!!! Nie u nás EU ani v Amerike. :-)
3. 6. 2017   MV
Neviem si predstaviť strednú triedu vo svetovom merítku, veď aj medzi milionármi a miliardármi je stredná trieda, tiež dôchodcovia u nás majú svoju strednú triedu. Povedzme, že sú to zamestnaní a vždy zamestnateľní ľudia, ale ohrozuje ich, že nimi zastávané pracovné miesta sa stanú neschopnými konkurencie a niekedy ich udržujú umelo vlády.Ťažko sa potom obnovuje také sociálne postavenie a aj ľudia cítia ako málo stačí, aby sa zaradili do vrstiev len prežívajúcich ako tak. Myslia si, že niečo ušetrili, ale v skutočnosti sú to peniaze na tie isté veci, ktoré už nadobudli, ale bude ich nutné obnoviť ako televízory, ak ešte budú, chladničky, pračky, vysavače a napokon inflácia úspor, prípadne prechod z eura na nejakú svetovú menu.
3. 6. 2017   BINGO
autor tuk tuk na hlavicku!!!
5. 6. 2017   Dig
Absolútny súhlas.
3. 6. 2017   Lolo
Otazka je, co je to stredna trieda a co su rozvojove krajiny...
Rozvojove krajiny, su krajiny, ktore su tak male a tak bezvyznamne, ze sa este nestali koloniami a protektoratmi silnych krajin, ale ani niesu kolonialistami krajin mensich, alebo sa o tom nevie.
Stredna trieda niesu ale ani zbohatlici, alebo oligarchia, v kolonialnych a protektoratnych krajinach, ako je u nas nahliadane, na ludi, ktory kolaboruju z kolonizatormi a vytvaraju protekratnu spravu a cerpaju z toho vyhody.
Za stradnu triedu, nieje mozne povazovat napriklad v Slovakistane proletariat, alebo zivnostnikov, pripadne lekarov a ucitelov, ktory v chudobnej kolonii, vykonavaju svoje remeslo, alebo prax.
Pretoze ak napriklad Europska mumia, je jeden superstat, tak sa stale deli na centralnu Germaniu a kolonie, ci dobyte uzemia, takze z toho jasne vyplyvaju aj mzdove a prijmove pomery na tychto uzemiach.
Zaujimave je, ze stredna trieda z afriky, sa tlaci do europy, ak maju peniaze na prepravu sem.
Ci naozaj potiahnu, alebo skor obtiahnu globalnu ekonomiku, je velmi otazne, skor ju prezeru na davkach, myslim si ja..
3. 6. 2017   Lolo
https://cs.wikipedia .org/wiki/Rozvojov%C3 %A1_zem%C4%9B
Rozvojové země bývají ještě dále členěny. Na konci žebříčku se nacházejí nejméně rozvinuté země a naproti tomu se mluví o takzvaných nově industrializovaných zemích. Speciální skupinou jsou státy, které selhaly ve výkonu své funkce - tedy ty, kde vláda nemá kontrolu nad děním v zemi. Ty označujeme jako zhroucené státy (failed states).
Napriklad Grecko, je protektoratom Europskej unie, alebo aspon Banksterskej oligarchie..
Vdaka protekture sa nestalo failed states..
3. 6. 2017   Blind Man
Stredná trieda v rozvojových krajinách? Keď Slovensko bolo rozvojovou krajinou tak tu stredná trieda bola. Teraz tu už 28 rokov zúri demokracia a všeobjímajúci blahobyt a stredná trieda pomaly zakapava ako 20 ročný pudlík.
3. 6. 2017   anonym
Co to meles, resp. v akej hladovej doline alebo osade zijes?
Ja okolo seba vidim strednu triedu, ludia kupuju byty, stavaju domy, maju nove auta, chodia na dovolenky, v skratke ziju ako stredna trieda.
4. 6. 2017   URBAN
zabudol si dodať, že to všetko kupujú na dlh , častokrát na celý život. Na dlh žiť neznamená byť finančne v pohode, je to z núdze cnosť, nie je čím sa chváliť lebo tie dlhy ich počkajú.
5. 6. 2017   anonym
Nakoniec ich tie dlhy niektorych aj dobehnu.
5. 6. 2017   Dig
Hovado, kupujú ale na HYPO a kto chce byt dnes otrokom postupuje presne tak.
1/1