Názory čitateľov


Názory k článku:
Les Échos: Sankcie Západu urobili z Ruska poľnohospodársku superveľmoc

29. 4. 2017   Môžeme byť na seba hrdý
Na základe štúdií Rakúskeho ústavu pre ekonomický výskum prišlo Slovensko vďaka podpore protiruských sankcií o 44 000 pracovných miest a strate 1 miliardy eur.
29. 4. 2017   Imrich
Rusko je veľmoc a embargo je hlúpe a smiešne riešenie a nikomu nič neprinesie.
29. 4. 2017   fero z BA
podľa štatistiky (ruskej) asi 20 000 000 rusov je pod hranicou chudoby ------ veľmoc žobrákov
29. 4. 2017   kakadu
A podľa USA štatistiky,
je 60 miliónov USákov pod hranicou chudoby
a na 50.000 USákov sa ročne na smrť udroguje legálnymi drogami proti stresu
29. 4. 2017   fero z BA
ty ruský troll --- je tu článok o rusku alebo usa? neodbočuj od témy
30. 4. 2017   objektívne,
V článku sa zo 10x spomína USA a tiež ich a západné sankcie vo vzťahu k Rusku...
4. 5. 2017   Egon
V Rusku každoročne pribúda 100 000 ludí nakazených AIDS.Už dávno predbehli Ameriku a stav smeruje k národnej katastrofe.O alkoholizme ani nepíšem.Rusi neurobili nič prevratné Zasiali kde sa len dalo obilniny a predali do Egypta a Iránu. Ked malo Slovensko prebytok obilia tak preprava do Etiópie kde sme ho chceli darovať bola drahšia ako cena obilia.
29. 4. 2017   fero z BA
ruský troll - hoax bludy ----------daj link na zdroj
23. 5. 2017   buko1
Naštuduj si niektoré materiály MH SR - napr. toto: www.economy.gov.sk/ sankcie-eu-voci-ruske j-federacii/146939s z roku 2015!
Síce sa tam konštatuje, že sankcie majú na ekonomiku SR len malý vplyv a väčšina výrobcov sa dokázala prispôsobiť a vykryť výpadok exportu na iné trhy. Lenže NIKTO z Vás si nedokáže dať dokopy to, že bez sankcií sme na tom mohli byť ešte lepšie. Ak napr. KIA dokázala presmerovať cca 20% svojho exportu z Ruska na iné trhy, tak bez sankcií MOHLA reálne zvýšiť výrobu o 1/5 a autá v pohode predať v Rusku a aj na nových trhoch. Podobne aj ostatní výrobcovia ktorí miesto ruska exportujú inde - bez sankcií sme mohli expandovať na nové trhy a súčasne predávať aj do Ruska - a toto Vy nechápete.
29. 4. 2017   elgar
vies o tom, ze tie peniaze co dostavas za zverejnovanie bludov v diskusiach musis aj priznat a zdanit
23. 5. 2017   buko1
Predpokladám že ty a fero z BA ste častí hostia na daňovom úrade - pretože za tie bludy čo tu vypisujete určite nedostávate pár eur, ale musia Vás platiť priam kráľovsky. Pochybujem že zo seba robíte ch*jov za pár eur.
29. 4. 2017   kakadu
Je všeobecne známe, že Rusko nechýba žiadny zdroj
Rusko má 150 miliónov občanov, aj dostatok energetických surovín, aj surovín všetkého druhu, pôdy, vodstiev,lesov...,
preto si stále kladiem otázku, že čo za Erotriumfalistickéh o blázna napadlo, že Rusko môžno sankciami vyhladovať ?
EÚ uplatňuje sankcie, ako nátlakový nástroj na Rusko,
ktoré tým chcú prinútiť, aby si Rusko ako za Gorbačova a Jeľcina nevšímalo,
čo nacisti v Litve, Lotyšku, Estónsku, Gruzínsku, Moldávsku, Azerbajdžane, aj potomkovia porazených Banderovcov na Ukrajine, páchajú na občanoch,
ktorých materinským jazykom je Ruština
29. 4. 2017   anonym
stratégia veľkého medveďa zabila plány eurozóny a usa práve naopak reštart bol taký silný že nie len počujeme a vidíme úspechy tejto super veľmoci ktorá celé desaťročia udržala stabilitu v europe po 89 roku vslovakistane je len otroctvo a obrovské množstvo žobrákov jednoducho pracuje sa tu od rána do noci a dôchodci prežívajú podľa zistení 700 000 ľudí prežívajú sú doma teda to je tá hlásaná demokracia pod názvom kapytalistický systém som presvedčený je zderstvo novodobé otroctvo pod vedením západu ktorý drancujú túto krajinu zo zradcami slovakistanu hofg
29. 4. 2017   claraassociation@gmail.com
Toľko táranín na jednom mieste - to je sila. A napísať "kapytalizmus" to skutočne dokáže iba ten, kto je veci ZNALÝ!!! Ale: ad 1. Sme na Slovensku!!! ad 2. Debilov je tu stále viac a viac.
29. 4. 2017   anonym
tu vidieť učiteľa pravopisu na slovensku ktorý nikdy nič nedokázal ale chce moralizovať o tvrdom y samotný fakt je už dávno malo biť z rušené takýto moralisti doviedli slovensko do krachu otroctva žobroty a debil zo všetkého vyplýva si ty i ten ktorý ťa splodil pretože mal ťa hodiť na plot ty potrat
29. 4. 2017   haycombe
este ze sa vzdy najde niekto, kto za to moze. koho si volil ty?
29. 4. 2017   bigmick
Dovoľujem si upozorniť, že:
cit. "Potravinové embargo na rad potravín (ovocie, zelenina, mliečne výrobky, mäso), zavedené Západom v roku 2014 po ukrajinskej kríze", nie je pravdou.
Potravinové embargo zaviedlo Rusko, ako odvetu na embargo západu na dodávky technológií a tovaru, ktorý možno použiť v zbrojárskom priemysle....
29. 4. 2017   Lolo
Podla mna, si RF sama zariadila, aby "zapad" spravil sankcie, pretoze embargo, dokaze nastartovat uzavrete ekonomiky lepsie, ako volny trh.
Je to vidno aj na sev. Korei, kde v podstate v izolacii, za cenu akukolvek, dokazu z nicoho, vyrobit jadrovu naloz a vyrobit rakety z odpadu.
Naopak napriklad v takej vychodnej kolonii EU, zvanej Slovakistan, vdaka debilite systemu, sme sa stali zo sebestacnej potravinove velmoci, kozumentmi exrementov Germanie.
29. 4. 2017   claraassociation@gmail.com
plný súhlas. Čo sa týka prejavu zlodeja Medvedeva: Len tak ďalej súdruhovia. Ešte keby tak mal kto veriť Vašim táraninám. Iba ak Vaši úbohí občania.
29. 4. 2017   classic chess
Dobrý návod. Ak na nás nechce uvaliť nikto sankcie, uvalme si ich na seba sami - také samosankcie. Čoskoro budeme veľmoc vo vývoze všetkého. Aj ľudskej hlúposti.
29. 4. 2017   fero z BA
samé ruské úspechy. rusku sankcie tak pomohli, že nevedia spustiť a ani nespustia elektráreň na Kryme lebo bez turbín zo západu nie je elektráreň, takže možno menej ruskej troloviny
29. 4. 2017   anonym
fero:všetci,čo uznávajú rast RF sú blbci,len ty si super blb
29. 4. 2017   BA je vyhodňarska kolónia
fero ty tu musíš stále svojimi príspevkami dokazovať aký si hlupák, ale my to už dávno vieme
29. 4. 2017   Ado
A vraj to nejde.....I SLovensko by mohlo byť sebestačné ak by sa len trocha chcelo.....len by nás nesmeli zastupovať také zapredané hovädá aké nás zastupujú
29. 4. 2017   claraassociation@gmail.com
Plný súhlas. Pokiaľ sa niekto nechá osprosťovať ruskými táraninami - je to, Bohužiaľ jeho vec. Otázka znie - kde bola tak skvelá krajina ako bývalý Sovietsky zväz, resp. dnešné Rusko, keď teraz, zrazu, dokážu to čím sa chvália? Veď tvrdili o sebe, že sú naj-naj a zrazu toto? Že dokážu pestovať obilie, zeleninu? To je úžas!!! Tak ako boli debilní po stáročia, tak sú debilní i teraz. Kradnúť, anektovať, chlastať a klamať - to je ich charakteristika - úbohý národ trpiaci ale svojím pričinením.
29. 4. 2017   Len debil nikdy nevie, že je debilom
Ty si mudrlant, všetko vieš skoro ako náš lietajúci dobrý Andrej, že si sním jedna ruka. Len aby ste v tom americkom anále mali dosť miesta. Bohužiaľ na slovensku a v čechách vieme pestovať len repku olejnú, aby sa z nej vyrobili PHM. No a z ropy už vyrábame potraviny, ktoré zabalíme do ropného obalu. Úžas, úžas, úžas... poďla teba sú rusi debilný a ostatný sú asi veveričky. Inak to čo píšeš v poslednej vete mi strašne pripomína slovenských aj európskych politikov. Veru lováci sú úbohý národ a čuduj sa svete svojím vlastným pričinením.
2. 5. 2017   jj
ide ti karta.
1/1