Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo robí z Nemecka najlepšiu ekonomiku sveta?

29. 4. 2017   Lolo
Z Germanie robi najsilnejsiu ekonomiku sveta, jej imperialna a protektoratna politika v ramci europskej mumie.
Su to prevazne kolonie EU, mimo ine aj protektoraty ako Grecko, zajtra Taliansko, Spanielsko...
28. 4. 2017   Bynk
Čo robí z Nemecka najlepšiu ekonomiku sveta?
Slovensko? :-)
28. 4. 2017   URBAN
Nemci si s EU urobili svoju ekonomickú štvrtú ríšu po tom čo vojensky tretia ríša neuspela a k tomu im pomohlo USA, Briti pochopili a preto cúvajú z EU.
28. 4. 2017   EUASS
MOZE HOSPODARIUT BANDA NACISTICKA KED NA NICH ROBOTUJE CELY ZVYSOK EU!! NASE HOSPODARSTVO NECHALI SKOLABOVAT ABY MALI ODBYTISTE BASTARDI!! NAKOPAT DO GUL AKO 45TOM!
28. 4. 2017   Blind Man
To, že vyciciavajú takých ako Slováci!
4. 5. 2017   Egon
Prečo teda Srbsko, Ukrajina, Bielorusko, ktoré sú mimo EU nie sú na tom lepšie ako Nemecko? Mimochodom Automobilka Volkswagen má výrobné haly v ruskom meste Kaluga, kde sa vyrábajú aj vozidlá Škoda Fabia a Octavia.Od apríla 2010 závod v Kaluge PSA Peugeot Citroën, japonskej Mitsubishi Motors, a ruskej PSMA Rus, začali vyrábať vozidlo Peugeot 308.Ako je možné, že sa Rusi dajú vyciciavať?
4. 5. 2017   Szekeres
Viemj, ze mzdy v tyvhto manufakturach v Kaluge su mierne vyssie ako mzdy manufaktur identickych korporacii v SK. Uz samotny fakt, ze SK je sucastou EU a teda produkujeme vo vnutri "nasho" ekonomickeho celku. A "nase" korporacie vyplacaju zamestnancom, tam vonku v ..emerging markets, viac, dava odpoved, ci ua rusi vyciciavani rovnako ako SK
28. 4. 2017   anonym
Čo robí z Nemecka najlepšiu ekonomiku sveta? pokrytectvo, arogancia, vychodne satelity a v nich nizke mzdy
28. 4. 2017   Szekeres
to nie su ziadne prekvapujuce informacie. Nezodpovedana otazka zostala, preco teda v krajinach manufakturnej periferie nemeckej priemyselnej masinerie (i SK..) manazment nemeckych investorov tak zurivo a velmi ucinne brani cinnosti odborov. Takych istych odborov, ktore na svojom uzemi nielenze toleruju, ale este ich pokladaju za pozitivny faktor spolocenskeho progresu. Odpoved? ...ktora zostala v clanku skryta mezdi riadkami...Jeden z faktorov uspechu nemeckej priem. masinerie= udrzat mzdy v manufakturach na periferii co najnizsie a co najdlhsie, ako to bude mozne.
28. 4. 2017   Szekeres
(pokrac.) Dvojaky meter: Na jednej strane im velmi vyhovuju domace odbory aby okrem ineho ucinne branili pripadnemu vstupu tovaru exportovaneho z perifernych krajin (SK..), pricom pouzivaju s oblubou eufemizmny ako mzdovy dumping (vid. dorovnavanie miezd SK kamionistom traverzujucoim ich uzemim...). Na druhej strane zurivo brania vzniku takych istych odborov v krajinach periferie, aby udrzali mzdove naklady v NIMI OVLADANYCH manufakturach na zobrackej urovni..Ked im to vyhovuje, su odbory pozitivny faktor (na ich uzemi), ked im to nevyhovujer, su od diabla (vo vlastnych "farmach" na dobytych uzemiach).
1/1