Názory čitateľov


Názory k článku:
Základom úspechu je diverzifikácia: Sústrediť sa na jediný cieľ nie je dobrá stratégia

23. 4. 2017   Blind Man
Evidentne to vidieť na priemysle Slovenskom. Všetko pre automobily. Diverzifikácia ako vyšitá.
22. 4. 2017   rebelko690
Základom úspechu na Slovensku,je,:_nema ť chrbtovú kostičku ,-mať IQ pod 50 a vstúpiť do mafi-Smradov sro...to je základ "úspechu" -nič iné neprichádza na Slovensku do úvahy...
22. 4. 2017   rebelko690
Základom úspechu na Slovensku,je,:_nema ť chrbtovú kostičku ,-mať IQ pod 50 a vstúpiť do mafi-Smradov sro...to je základ "úspechu" -nič iné neprichádza na Slovensku do úvahy...
22. 4. 2017   Vincent HrdliÄŤka
----Základom úspechu na Slovensku,je,:_nema ť chrbtovú kostičku ,-mať IQ pod 50 a vstúpiť do mafi-Smradov sro...to je základ "úspechu" -nič iné neprichádza na Slovensku do úvahy...
22. 4. 2017   Blind Man
Ako mám diverzifikovať, keď furt a stále myslím len na šťavnatú trtkačku?
22. 4. 2017   vlad dracula
Mal by si diverzifikovat manzelku, priatelku...druhu priatelku... Vsetko v jednej domacnosti prinesie iba nestastie a sexualnu frustraciu...
22. 4. 2017   saxo
Skutočne úspešní nemajú vôbec potrebu diverzifikovať to sú skôr rady pre ostatných. Tí môžu mať potrebu vidiny zachrániť aj to málo čo majú aby nestratili.
Niektorí veľmi úspešní sa dokonca aj niekedy pochvália samozrejme s odstupom času, že mali tú správnu informáciu v správny čas napr. George Soros.
V reálnom živote základ skutočného úspechu spočíva poznať tých správnych ľudí a mať tzv. insider informáciu teda trhu nedostupnú v tom v správnom čase.
Jim Rogers napr. vysvetľuje podstatu úspechu v praxi aby každý robil len to čomu skutočne rozumie a má o tom dostatok informácii. Je katastrofou ak napr. samostane hospodáriaci roľník sa začne venovať diverzifikácii napr. na finančných trhoch a prestane sa venovať tomu čomu skutočne rozumie teda má o poľnohospodárstve tie správne informácie často predávané z generácie na generáciu.
22. 4. 2017   MV
Koľko peňazí a času pri čakaní na úspech má napríklad operátor od pásu na hry s akciami a sedení pri internete po "šichte"? Aké sumy majú diverzifikované penzijné DSS fpndy a nedosahujú vysnívané zisky - aspoň nie pre tzv. investorov? Rozkladá sa teda nielen riziko, ale aj potenciálny zisk, všetci sme si to skúsili, prípadne sa dá investovať počas materskej do fondov alebo hrať vo Forexe a skúsiť zarobiť na domček.
Kapitalizmus má v ponuke plno ilúzií na rozdávanie, ale treba si ich kupovať za tvrdú prácu a platiť dezilúziou aj zdravím.
22. 4. 2017   Lolo
Vo vzchodnych koloniach, je diverzifikacia a sustredenie na jediny ciel davno prezitkom.
Pre chudobnejsich znamena diverzifikacia napriklad dve odlisne zamestnania. Od pasu vyroby, napriklad brigada upratovacia. Od stereotypu openspace, do polnohospodarskej vyroby, alebo dorucovatelsku sluzbu vecer na reklamy.
Diferenciacia domova je u Blatisravcanov jasna, cez tyzden pracujuca chudoba z panelaku, cez weekendy doma na dedine stredna trieda, ukaze v miestnej krcme, ze a to ma. Za cenu jedneho tackoveho obeda v BA, pozve pol krcmy rundu borovoicky a Sarisa.
Diferenciacia myslenia je tiez dolezita. Pri beznom zivote jazda v SUV na leasing, pri nakupoch parkovat na moestach pre ZTP a na uradoch spravanie, ako pravy Olassky hnedoslovakistanci.
Doublethink je naozaj dolezity. To jedine nas naucila totalita a mame v tom naskok pred zvyskom Europy
22. 4. 2017   vlad dracula
Je jasne, ze divezrifikacia je nastroj, ktory pomaha tym uspesnym pri financovani ich investicnych zamerov. Teda...ti "vecni smoliari" sa musia poskladat na prijem uspesnych. Keby nam ti uspesni objasnili, co stoji za ich investicnymi uspechmi, dosli by sme k zaveru, ze ide len o transformaciu majetku z jednej strany na druhu... Teda nic neobvykle. Zaujimavý je na tom vsak fakt, ze poniektori velmi znami financni magnati vyuzivaju svoje meno na zvysenie svojich zarobkov. Ide o jednoduche psychologicke lobby, ked znamy financnik zverejni prostrednictvom medii svoje investicie do firmy XY. Kedze jeho portfolio je kopirovane dychtivymi investormi, dochadza k masivnym investiciam do predmetnej firmy XY (pricom financnik ma nakupnu ulohu uz davno splnenu). To zvysi cenu cieloveho titulu natolko, ze financnik sa potichu zbavi svojich vkladov. V rukach "dychtivych investorov" zostane vsak Cierny Peter...
23. 4. 2017   simon
tato spolocnost predpoklada aktivnu púarticipáciu. Je to model ktorý je na slovensku je zavádzaný od osvietensta a sčasti úspešne. Nieje to univerzálny model, ale funguje. Niekto radšej po starom. Samozrejme rady o diverzifikácii sú dobré, stotožňujem sa s nimi a reakcia na spôsob že všetci šikovnejší žijú na úkor chudobných je tak nezmyselná, že som sa k tomu musel vyjadriť. Zober si dvoch ľudí. Jeden obrobí pole, investuje do ochrany pred mrazom a škodcami, zásobí sa vodou a druhý len sedí a vraví, keď boh dá tak dá, keď nie tak nie. Potom sa ten druhý sťažuje, že mu vymrzlo a chce od toho, ktorý sa opatril. Ten sa podelí, lebo máme štát, kde odvádzame dane a financujeme celú spoločnosť. Ale potom sa stretne so susedom a ten len závistlivo zazerá a ohovára ho za chrbtom. Toto je slovnsko dnes 300 rokov po osvietenstve. Smutné. Inak s tými škodcami to bol len modelový prílad, tieto zákony fungujú všeobecne, a sú veci ktoré presahujú jednotlivcov a žiadne osvietenstvo tu nepomôže, ale model je takýto. Mne je blízke aj uvažovanie, že všeto nechať tak ako je aj vtáčka aj vĺčka ale to si človek môže dovoliť v divočine a nie v polo urbanizovanom spoločenstve. Tam keď zakapeš tak je to všetkým jedno.
23. 4. 2017   saxo
Ja si nemyslím, že VL mal niečo proti produktívnej aktívnej participácii a jej odmeňovaniu. Na čo VL upozornil frustrovane je skôr problém prerozdeľovania zdrojov pri odmeňovaní neproduktívnej "aktívnej participácii". Vtipne a výstižne je to vysvetlené na https://www (dot) youtube (dot) com/watch?v=YbD-omi r4c0.
Je pradoxom doby ako uvádza Jim Rogers, že dnes na planéte žije viac ako 7 mld a čoraz menej mladých ľudí má záujem o poľnohospodárstvo. Z inšpiratívnych dôvodov, ktoré uvádza VL radšej budú študovať masmediálnu komunikáciu alebo psychológiu. Otvorenou otázkou do budúcnosti asi ostáva, čo bude ak nám tu ostatnú len aktívne lenivé cikády a pracovití mravci budú nahradení robotmi. Jim Rogers je ale optimistický z dlhodobého hľadiska a vraj investuje do poľnohospodárstva. Či robí dobre neviem, zostáva mi len veriť že má dostatok informácii o zmene spoločenského prístupu k prerozdeľovaniu zdrojov.
1/1