Názory čitateľov


Názory k článku:
Reuters: Kroky USA vždy vyvolávali prehnanú reakciu Ruska

10. 5. 2014   anonym
smutné je len jedno vždy doplatia na to nevinný aby brat bojoval proti bratovi vždy sa najdu judáši ktorý sa stanu provokatermi a zradcami vlastného národa zaver rusko by malo konat prieskum hovorí jasne vinu na všetkom nesie usa ktorá začala na majdane konat a riadit parlament ukrajiny a riadi ho dodnes ako to vyplíva z jeho konania
10. 5. 2014   fero158
Zaujímavé:"Putin a burza cenných papierov
Pred časom prezident USA Obama vyhlásil, že Putin je hlupák!! Presne potvrdil ich americkú nadutosť a zaslepenosť. Rusko znovu posilnilo svoju moc a nech niekto skúsi ešte raz povedať, že Putin je hlupák. Lebo, pozrite sa, on si počína ako génius!
Na základe vyhlásenia Putina, že bude brániť rusko-jazyčné obyvateľstvo na Ukrajine, začali klesať akcie na burze cenných papierov, stále sa hovorilo o poklese rubľa, pričom Národná banka proti tomu prekvapivo nič nepodnikala. Putin vyčkával celý týždeň. Na tlačovkách sa iba usmieval. Keď rubeľ klesol pod istú hranicu, Putin dal príkaz prudko skúpiť všetky európske a americké akcie na burze súčasne, za lacný peniaz od európskych a amerických vlastníkov.
Takže, kým sa finanční „žraloci západu“ spamätali, že boli „prekabátení ako HLUPÁCI“, už bolo neskoro. Rusko nielen zarobilo na tejto transakcii vyše 20 miliárd USD, ale aj vrátilo akcie späť ruským spoločnostiam.
Odteraz zisky z ropy a plynu už nepôjdu do zahraničia, ale zostanú v Rusku. Rubeľ sám od seba začal stúpať bez toho, aby ho zachraňovali z rezerv, uložených v zlate. Za pár minút Rusko za "babku" skúpilo európske a americké akcie, takže finanční "žraloci" prišli o mnohomiliardové zisky, ktoré mali z ruskej ropy a plynu.
Takúto geniálnu operáciu burza cenných papierov ešte nezažila!!
Nebrkajte medveďovi po nose, kým je v pokoji, lebo keď vstane, bude zle - a nám zima.
Zdroj informácie?
Vydanie Wall Street Journal za mesiac marec 2014
10. 5. 2014   fero158
USA sa mentálne nevymanili z dôb zlatej horúčky - stále uplatňujú zákon väčšieho koltu a plnšej "kešene".
Obohatili to o medzinárodné výpalníctvo prostredníctvom MMF a Svetovej banky.
SBS im robí NATO.
11. 5. 2014   števo
pekný príspevok
10. 5. 2014   anonym
https://www.youtube. com/watch?v=rKQ7zNRo- E4
10. 5. 2014   peto166
Putina tiež obvinil z toho, že má k vzťahom s Washingtonom prístup ešte z čias studenej vojny. "Myslím si, že Putin jednou nohou funguje v starých časoch a druhou v nových," povedal Obama.
no bodaj by nie ked ho obklucujete raketovymi zakladnami pod spravou USA... bol by som zvedavy keby si putin zacal stavat raketove zakladne na kube ci na hraniciach v mexiku co by nato ta opicka obama povedal.... ako bezpecne by sa citil aj vsetci americani...
umyselne ci nie USA si zabera stale vacsiu a vacsiu cast sveta... kto s nimi nesuhlasi je automatycky terorista a mozeč sa pripravit na invaziu a sirenie americkej demokracie...
pevne verim ze rusi neustupia ani o krok a USA moze aj roztrhnut!!!
10. 5. 2014   rus
na datumy sa nepamätam, ale pred nedavnom, bol rus na kube. na co asi ? ( ze by jednat, pocujte dame sem nejake rakety a ktomu nejaky ten rubel, co vy na to ? )
asi asi dva- tri tyzdne po tejto navsteve, siel na kubu american, na co asi ?
pocuvaj kastro, ak sem pustis rusov, tak ta rozstrielame, ze po vas neostane ani mastny flak ).
no a dalsie navstevy sa nekonali.
kto koho obklopuje ?
fandim rusom, putinovi a hlavne nam slovanom, aby sme nemuseli bojovat proti bratom.
i ked by sme prebehli pri prvej prilezitosti.
10. 5. 2014   peto166
mne je jedno na ktorej strane bude bojovat tento prasivy stat (i ked mi nemame cim bojovat) a uz vobec ma nezaujima na ktorej strane bude EU... ja som fanusik ruska a budem bojovat zanich :))
10. 5. 2014   r0b1n
A neni to naopak ? Vsak reaguje USA na Ruske kroky. Kde som bol cely ten cas, sa mi to snivalo ? :)
10. 5. 2014   dušan
Podľa mňa už len slepý nevidí, ako sa USA roky snaží o destabilizáciu svojej protiváhy Ruska. I keď je pravda, že Rusko nie je na tom ani spolovice tak dobre ako USA, tí američania mali a vždy budú mať strach z každého, kto dokáže čo i len dýchať. Neviem si predstaviť americkú reakciu v opačnom garde ak by Rusko vojensky pomaličky obkľučovalo USA a ich spojencov. Ak človek číta medzi riadkami tak poniektorí vysokopostavení členovia US vlády priznávajú, že to čo robia sa rusom nepáči právom. Tu sa nedá povedať kto má 100% pravdu, ale jedno je isté, že takýmto prístupom sa to skončí len a len vojnou. A nie som si istý či prvýkrát v histórii na ňu nedoplatí práve USA. Nie je náhoda, že 1. a 2. svetová vojna prebiehala v európe a takisto nie je náhoda že práve USA z obidvoch vojen profitovala najviac. Len náhoda môže byť tá, že svetu sa pomaličky otvárajú oči a isté veci sa už prehliadať nedajú. Držím palce ako USA, EU tak aj Rusku, aby pochopili, že časy nadvlád pomaly končia a je tu nová éra politického rozdelenia sveta.
10. 5. 2014   anonym
Dušan napísal si to presne tak ako to je v skutočnosti. Plne s tebou súhlasím
10. 5. 2014   peto166
USA je natom "dobre" len preto ze dolar je povazovany na svetovu menu ci tak nejako... ale ani to uz neplati... kedze ho tlacia jak hajzlak... s USA to uz dlho ide dole vodou a je len otazka casu kedy padnu minimalne financne...
a prave preto USA potrebuje vojnu! co je sice zasa len docasne riesenie ale tupemu amikovy to nevysvetlis...
10. 5. 2014   anonym
sama hlupost
10. 5. 2014   Murkoslav
Hlupy si jedine ty, anonym. Mozes sa nadrapovat. Pravdu neschovas.
USA zije na dlh. Tento dlh sa nebude dat nikdy splatit. Skonci to tak ze cele USA aj s obyvatelmi pripadnu do majetku bankarov ktori si beztrestne tlacia dolar ako toaletak. Svet prestane uznavat tuto fiktivnu menu a tym padom USA skoncia ako bananova republika. Tento rok je prelomovy aj tym, ze Cina ma prvy krat vacsi HDP ako USA. Ked Cina poziada o vyplatenie dlzob od USA. Tak USA skoncia v tom momente.
11. 5. 2014   anonym
cina nemôze poziadat o vyplatenie dlhu kedy sa jej zachce tak to nefunguje, dostala by totizto akurat tak prd, Len v tych vasich konsporacnych hlavach by sa to stalo. Svet funguje uplne inak a cina je najvacsi mimoamericky veritel, nie najvacsi veritel USA. Dookola si budes opakovat ze ak dolar nebude svetova rezervna mena tak amerika skoncila akurat ze nikto nikoho nenuty platit dolarom. Vôbec nemas sajnu o ekonomike len opakujes nieco co si si niekde precital.
Inak cinske HDP je nasmiech, krajina s 4x vacsou populaciu ako USA nedokaze vyprodukovat HDP na osobu ani ako Slovensko. Cinsky sukromny sektor je na pokraji bankrotu, nedokazu tam splacat vsetky tie vladne uvery (pruser ako hrom), jediny kto taha cinske hdp je cinska vlada cez pôzicky statnych bank, umelo drzi kurz jenu nizko cim skody celemu svetu. Ale to je v poriadku, lebo to je cina. Myslis ze cina nerobi quantitativne uvolnovanie jenu (tlaci na klavesnici nove prachy) ? Ak si to myslis tak si naivny somar.
20. 5. 2014   amelanchier
HDP je jeden veľký podfuk. Pokosíš si trávnik. HDP sa nezmení. Dáš si pokosiť trávnik za 10EUR firme. HDP sa zdvihne o 10EUR. A v skutočnosti sa čo zmenilo?
10. 5. 2014   anonym
1 a 2 svetovu vojnu nemozno chapat ako spor medzi ruskom a usa - to uz je riadne pritiahnute za vlasy. Vtedy boli svetove velmoci stare kolonialne staty a nie rusko a usa.
10. 5. 2014   dušan
ja som nespájal 1 a 2 svetovú vojnu ako spor medzi ruskom a USA, toto by bol samozrejme nezmysel. Skôr som skryto chcel poukázať ako sa tieto svetové konflikty hodili USA do plánu a min počas 2 svetovej vojny podporovali obidve strany a živili konflikt, pretože po prvé bolo to na inom kontinente a po druhé pekne na tom zarábali. Akurát jemný škrt im urobili japonci a to potom už ich nadutosť a pýcha nedovolila ťažko zarobené peniaze trošku preinvestovať na vojenský výcvik v európe.
11. 5. 2014   anonym
Na 1 sv. vojne usa neprofitovali, na 2 sv. profitovalo tak ze vyrabali zbrane ale prevazne pre seba. USA nezasobovalo europu cez 2 sv. vojnu pretoze nemecko jedine bolo vtedy europa a tam nedodavalli nic do sovietskeho zvazu tiez nic. Preto tvrdit ze zivili konflikt je hlupost. USA vojna pomohla v tom ze zavody mali zakazky od vlady na tanky atd. pre us army a tym pradom mali ludia pracu a cela ekonomika ozila. Stalo sa to az po utoku japoncov. Dovtedy tam bola recesia. Mas to trochu pomylene. V zaujme usa vôbec nebolo aby vznikla 2 sv. vojna. USA v tej dobe neboli svetova velmoc.
12. 5. 2014   dušan
vidím, že jednoducho máš pravdu a nijak inak. Presne tak európa bola len Nemecko a to len v Nemecku pokiaľ sa bavíme o štarte vojny. Lenže to Nemecko bolo trošku na pokraji resp. za hranicou krachu. Nikto netvrdí, že američania tu posielali zbrane, ale to že niekto túto hegemóniu musel aj podporovať finančne. A boli to poväčšine švajčiarske banky, ktoré mali aktíva aj z USA. Prečo sa snažíme vykresľovať všetko čiernobielo a neuvedomujeme si, že sa história opakuje? Že sa zase bežným občanom skrýva rozohratá partia šachu a všetko sa skrýva za nacionalizmus? Jednoducho preto, že sa to historicky osvedčilo.
10. 5. 2014   renata011
Teraz mi povedzte, kto je agresor, ak Rusko má len jednu jedinú základňu vo svete a USA 200 veľkých a ešte viacej malých. Povedal to český vojenský analytik na ČT 24 v Hyde Parku
10. 5. 2014   fero
správne - rusa treba rozložiť
1/2staršie