Informácia pre klientov Proficont ,a.s. Košice

Dňa 14. 10. 2002 odňal Úrad pre finančný trh spoločnosti Proficont, správcovská spoločnosť, a.s. Košice povolenie na činnosť a následne bola na majetok spoločnosti a podielových fondov Vkladový PF a Garant PF zavedená nútená správa. Núteným správcom sa až do vymenovania likvidátora stala ČSOB.

Dňa 14. 10. 2002 odňal Úrad pre finančný trh spoločnosti Proficont, správcovská spoločnosť, a.s. Košice povolenie na činnosť a následne bola na majetok spoločnosti a podielových fondov Vkladový PF a Garant PF zavedená nútená správa. Núteným správcom sa až do vymenovania likvidátora stala ČSOB.

Financie klientov správcovskej spoločnosti Proficont, a.s. Košice však nie sú nijakým spôsobom ohrozené, aj keď v súčasnosti je vyplácanie podielových listov dočasne pozastavené. Ich vyplácanie bude pokračovať po tom, čo Úrad pre finančný trh rozhodne buď o prevode správy podielových fondov na inú správcovskú spoločnosť alebo o uzatvorení hospodárenia v podielových fondoch. Vzhľadom na viaceré právne úkony, ktoré je potrebné vykonať, nie je možné určiť fixný termín vyplácania.

Až do doby vyplácania budú financie klientov pod odbornou starostlivosťou ČSOB. ČSOB bude tak, ako jej určuje zákon a pod dohľadom Úradu pre finančný trh konať výlučne v súlade so záujmami klientov Proficontu a zároveň podielnikov podielových fondov Vkladový PF a Garant PF.

Súvisiace články

Aktuálne správy