Investovanie bez rizika: UniVklad+

Je už mnohoročnou realitou, že u nás prevláda zhodnocovanie peňazí predovšetkým prostredníctvom termínovaných vkladov. Prečo však nesiahnuť po inom, podstatne výhodnejšom zhodnocovaní mnohokrát ťažko nadobudnutých úspor…?

Cestu, ako „na to“, ponúka UniBanka, a. s., ktorej majoritným vlastníkom je popredná talianska a európska finančná skupina UniCredito Italiano Group. Táto banka prichádza totiž na trh s veľmi zaujímavým produktom UniVklad+ v eurách. Možno ho nazvať aj investovaním bez rizika, pretože zaručuje návratnosť vloženej investície a zároveň ponúka možnosť získania zaujímavého úrokového výnosu.

Poďme však po poriadku. UniVklad+ je investícia na 4 roky. Pre fyzickú klientelu je podmienkou investovania minimálne 1000 eur, pre firemnú klientelu 5000 eur. V prvom roku získate pevný úrokový výnos 3,5 percenta, v druhom, treťom a štvrtom roku máte možnosť za každý rok získať úrok 4 percentá. Teda spolu 15,5 percenta. Určite Vás zaujme skutočnosť že Univklad+ je na rozdiel od iných investícií chránenou investíciou podľa Zákona o ochrane vkladov. Klientom, na ktorých sa uvedený zákon vzťahuje je úrokový výnos znížený o príspevok do fondu ochrany vkladov.

Určite vás zaujíma, ako možno v druhom až štvrtom roku získať spomínaný 4-percentný úrok. Tento pohyblivý úrokový výnos je závislý od výkonnosti akcií 15 významných svetových spoločností. Výkonnosť týchto akcií sa sleduje v 12-mesačných periódach vždy k 30. aprílu príslušného roka. Ročný úrokový výnos 4 percentá získate, ak cena akcií žiadnej zo spomínaných 15 spoločností neklesne pod 75 percent jej ceny k 30. aprílu 2003. Napríklad v druhom roku hodnota akcií dosiahne 88 percent, a teda získate výnos 4 percentá – akcie klesali ale Vy aj napriek tomu získavate výnos. V treťom roku akcie ešte stále zaznamenávajú pokles – hodnota akcií je 72 percent, takže nezískavate žiadny výnos. Ak však vo štvrtom roku stúpne hodnota akcií nad 75 percent ich hodnoty k 30. aprílu 2003, získavate 4-percentný výnos nielen za štvrtý rok, ale aj za predchádzajúci tretí rok, v ktorom ste boli pôvodne „nulový“.

Na záver už len toľko, že upisovacie obdobie investície pre UniVklad+ je od 17. marca do 29. apríla tohto roku, pričom celkový objem emisie je limitovaný.

Viac informácií nájdete tu

Súvisiace články

Aktuálne správy