Ceny na slovenských pumpách sú najvyššie v histórii

Ceny benzínu a nafty na slovenských pumpách kopírujúc svetové trendy narástli do rekordných výšok. V Bratislave, kde je najvyššia cenová konkurencia, je problém natankovať 95-oktánový benzín pod 41 korún, v ostatných regiónoch nie sú výnimočné ceny prevyšujúce 42 korún. Nafta je asi o 50 halierov lacnejšia ako benzín.

Ceny benzínu a nafty na slovenských pumpách kopírujúc svetové trendy narástli do rekordných výšok. V Bratislave, kde je najvyššia konkurencia, je problém natankovať 95-oktánový benzín pod 41 korún za liter, v ostatných regiónoch nie sú výnimočné ceny prevyšujúce 42 korún. Nafta je asi o 50 halierov lacnejšia ako benzín.

Zo stredy na štvrtok väčšina predajcov zvýšila ceny benzínu a nafty v priemere o 30 až 40 halierov. Aj keď slovenskí vodiči také drahé palivá ešte nikdy netankovali, odborníci nevylučujú ďalšie zdraženie.

Plná je o dve stovky drahšia

Plnú 55-litrovú nádrž benzínu či nafty natankuje dnes vodič za vyše 2 300 korún, čo je o dvesto korún viac ako pred tromi mesiacmi, keď sa priemerné ceny pohybovali okolo 38,30 koruny za liter. Majiteľom dieselových motorov sa účty zvýšili asi o 120 korún.

Ešte menej optimisticky vyznieva porovnanie s cenami spred roka. Vlani v júli mohli vodiči podľa údajov Štatistického úradu doplna natankovať za 2 060 korún v prípade benzínu, ak jazdia na naftu, tak za 2 080 korún. Rozdiel vo vlaňajších a súčasných účtoch za nádrž je tak okolo 250 korún.<b…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy