ČO JE ZA SKRATKOU FWA?

Nová alternatíva riešenia tzv. poslednej míle
Všade tam, kde v miestnej prístupovej sieti nie sú pevné linky v požadovanej kvalite, nastupuje pevný bezdrôtový prístup FWA – Fixed Wireless Access.

Zrýchlené tempo

FWA ponúka pre podnikové siete a širokopásmový prístup na internet rýchlosti od 256 kbit/s až do 4 x 2 Mbit/s.

Garantovaná bezpečnosť
Licencované pásmo 26 GHz garantuje užívateľom parametre zvolenej rýchlosti a zároveň vysoký stupeň bezpečnosti prenášaných dát.

ARCHITEKTÚRA SIETE FWA


HLAVNÉ VÝHODY FWA

Inštalácia bez čakania
Inštalácia užívateľského terminálu je jednoduchá a rýchla, prakticky za niekoľko dní. Nie sú pritom potrebné nijaké úpravy existujúcej počítačovej alebo telefónnej siete, pretože FWA technológia je kompatibilná so všetkými typmi sietí.

Optimalizácia nákladov
Na strane základňovej stanice aj na strane účastníckeho terminálu je k dispozícii široká škála rozhraní pre dátové aj hlasové telekomunikačné služby. FWA integruje všetky rozhrania a jednotlivé linky do jedného zariadenia, čím podstatne znižuje náklady na vybudovanie prístupovej siete.
K vonkajšej jednotke – rádiovej anténe – možno pripojiť viacero vnútorných jednotiek. Užívatelia ju môžu cenovo i kapacitne zdieľať, pritom každý má k dispozícii úplne oddelenú linku s rôznym typom služieb.


Flexibilita
Flexibilita je dominantným prvkom technického riešenia FWA. Vyššie nároky užívateľa na kapacitu prenosu možno riešiť okamžite, bez akejkoľvek dodatočnej inštalácie. FWA umožňuje na požiadanie využiť aj krátkodobé zvýšenie kapacity telekomunikačného okruhu, napríklad počas videokonferenčných spojení.

Chcete poznať ďalšie výhody pevného bezdrôtového prístupu FWA?
Komu sú určené riešenia na báze FWA?
Ktoré nové produkty prináša FWA na slovenský trh?

Chcete vedieť viac?
Sledujte seriál informácií o FWA.

Súvisiace články

Aktuálne správy