AGW prestáva vyplácať vklady

Spoločnosť AGW, s.r.o. dňom 25. februára 2002 prestáva prijímať vklady a vyplácať výnosy, úroky a istiny. Tlači poskytla nasledovné vyhlásenie.

Vedenie spoločnosti AGW, s.r.o. rozhodlo, že počnúc dňom 25. februára 2002 sa v súlade s uzatvorenými zmluvnými podmienkami začína uplatňovať Zmluva o zabezpečovacom prevode akcií. Stredisko cenných papierov dostane 25. februára 2002 pokyn na prevod akcií AGW a.s. Klient AGW, s.r.o sa stane akcionárom po doručení akcie s vypísaným rubopisom, najneskor do 30 dní od skončenia platnosti Zmluvy o tichom spoločenstve, resp. Zmluvy o pôžičke.

Zmluvu o zabezpečovacom prevode akcií, ktorá sa ako forma ručenia zo strany spoločnosti uplatňuje od decembra 2001, má uzatvorenú 80 percent klientov spoločnosti AGW, s.r.o. Ostatní tak možu urobiť v príslušnej pobočke.

Spoločnosť AGW, s.r.o. zároveň dňom 25. februára 2002 prestáva prijímať vklady a vyplácať výnosy, úroky a istiny. Tento krok je v záujme ochrany vložených investícií , pretože výška voľných finančných prostriedkov neumožňuje výplatu všetkých vkladov, o ktorú predbežne prejavilo záujem 95 percent klientov AGW, s.r.o. Navyše partner, ktorý sa zaviazal v prípade potreby poskytovať kontokorentný úver, na základe súčasnej spoločensko-politickej situácie prehodnocuje zmluvné podmienky.

Všetkých 50 pobočiek AGW, s.r.o. zostáva otvorených. Naďalej budú vykonávať ďalšiu obchodnú činnosť, ako napríklad sprostredkovateľskú činnosť produktov poisťovní.

Obchodná spoločnosť AGW, s.r.o. posobí od roku 1999. Za tri roky vyplatila výlučne zo zisku okolo jednej miliardy slovenských korún, pretože investovala s rozvahou a na základe dlhoročného know-how, ktoré pochádza zo Spojených štátov amerických. Základné imanie spoločnosti AGW, a.s. dnes predstavuje viac ako 2,8 miliardy Sk. Na kontrolu hospodárenia zriaďuje AGW, s.r.o. náhodným výberom z portfólia svojich klientov Radu klientov AGW, ktorej úlohou bude informovať všetkých klientov o stave aktív a pasív spoločnosti.

Mgr. Matúš Grega, konateľ AGW, s.r.o.

Súvisiace články

Aktuálne správy