Firmy si vyberajú podľa ceny

Poisťovanie firiem s väčším počtom motorových vozidiel prirovnal viceprezident Slovenskej poisťovne Imrich Fekete k licitovaniu. Veľa veľkých firiem ešte stále nie je poistených, vyčkávajú, kto im ponúkne najlepšiu cenu povinného zmluvného poistenia.

BRATISLAVA – Poisťovanie firiem s väčším počtom motorových vozidiel prirovnal viceprezident Slovenskej poisťovne Imrich Fekete k licitovaniu. Veľa veľkých firiem ešte stále nie je poistených, vyčkávajú, kto im ponúkne najlepšiu cenu povinného zmluvného poistenia.

„Firmy neprihliadajú na vlastné potreby, berú to len ako povinnosť,“ povedal Fekete. Len máloktorá spoločnosť, ktorá sa rozhodla vybrať si poisťovateľa v súťaži, si spravila alebo dala spraviť profil rizík, na základe ktorého by sa dala pripraviť vhodná ponuka. „Najlepšia ponuka je tá s najlepšou cenou. Väčšinou berú len základné poistenie.“ Niektoré firmy sú ochotné samy znášať časť spôsobených škôd, len aby mohli platiť nižšie poistné. „Málokto pochopil filozofiu tohto poistenia,“ dodal Fekete.

Aj keď boj poisťovateľov o veľkých klientov je tvrdý, poistenie vozového parku je pre nich rizikovou záležitosťou. Starostlivosť o tieto autá nie je až taká veľká, ako keby ju vlastnila fyzická osoba alebo malý podnikateľ. Firmy používajú autá často a ich vodiči sa často striedajú. Okrem toho, ak sa nespokojná spoločnosť rozhodne zrazu vypovedať zmluvu, pre poisťovňu, ktorá do nej investovala, poskytla jej zľavy a výhody a zaplatila spôsobené škody, to môže znamenať veľkú stratu.

Vysokú rizikovosť poistenia firemných áut kompenzujú poisťovatelia menej rizikovým poistením motorových vozidiel, ktoré vlastnia občania. „Spoločnosť, ktorá poisťuje len flotily, sa môže dostať do problémov,“ povedal Fekete. Ako dodal, zákonné poistenie nepôsobilo na mo…

Celý článok si môžete prečítať tu.

Súvisiace články

Aktuálne správy