Obchodný deficit USA vzrástol v októbri na 4-mesačné maximum

Obchodný deficit USA vzrástol v októbri v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom o viac než 4 miliardy USD a dosiahol najvyššiu úroveň za posledné štyri mesiace. Pod nepriaznivý vývoj v obchode sa podpísal pokles vývozu, zatiaľ čo dovoz vzrástol. TASR o tom informuje na základe správ serverov tradingeconomics a RTTNews, ktoré zverejnili údaje amerického ministerstva obchodu.
Spojené štáty dosiahli v októbri obchodný deficit na úrovni 78,2 miliardy USD (73,86 miliardy eur), zatiaľ čo v septembri predstavoval po revízii smerom nahor 74,1 miliardy USD. Napriek zvýšeniu schodku boli výsledky v obchode USA lepšie, než očakávali analytici. Tí počítali s rastom deficitu až na vyše 79 miliárd USD, pričom vychádzali z pôvodných údajov schodku za september na úrovni 73,3 miliardy USD.
Za zvýšením obchodného deficitu za október je pokles hodnoty vývozu, zatiaľ čo hodnota dovozu sa zvýšila. Export klesol o 0,7 % na 256,6 miliardy USD, čo je najnižšia hodnota od mája. Naopak, dovoz vzrástol o 0,6 % na 334,8 miliardy USD, najviac od júna.

Viac o téme: makroekonomika , obchodná bilancia , Spojené štáty americké USA

Súvisiace články

Aktuálne správy