Heineken kupuje juhoafrický Distell

Holandský pivovarnícky koncern Heineken sa dohodol na kúpe juhoafrického výrobcu nápojov Distell Group Holdings za približne 40,1 miliardy randov (2,29 miliardy eur). Oznámil to v pondelok Distell.
Dohoda oceňuje Distell na 180 randov za akciu, čo predstavuje zľavu 1,42 % oproti piatkovej (12. 11.) uzatváracej cene jeho akcií.
Heineken v separátnom vyhlásení uviedol, že má tiež v úmysle prevziať kontrolu nad regionálnym partnerom Namibian Breweries (NBL), ktorý bude spolu s Distellom spojený s prevádzkami holandského pivovaru v Južnej Afrike.
Navrhovaná akvizícia 25-percentného podielu NBL v Heineken South Africa (HSA) oceňuje HSA na približne 1,5 miliardy eur, uviedol holandský pivovar.
Rokovania o dohode Distellu s Heinekenom, druhým najväčším svetovým výrobcom piva, boli prvýkrát oznámené v máji.
Distell nevyplatil dividendy za uplynulý finančný rok, ktorý sa skončil 30. júna 2021, čo bolo podmienku návrhu na prevzatie spoločnosťou Heineken.
V auguste spoločnosť Distell ohlásila viac ako trojnásobný nárast svojho hlavného zisku na akciu, keďže sa zotavila z dlhodobého zákazu predaja alkoholu na svojom domácom trhu v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.

Súvisiace články

Aktuálne správy