Ceny ropy pokračujú v poklese

Ceny ropy pokračujú v poklese. Prudký nárast infikovaných novým koronavírusom v Indii totiž zvyšuje obavy týkajúce sa vyhliadok dopytu. India je tretím najväčším dovozcom ropy.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s júnovým kontraktom sa v stredu o 7.53 h SELČ predával po 62,17 USD (51,59 eura). To bolo o 50 centov alebo o 0,80 % menej ako v utorok (20. 4.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt v utorok stratil 76 centov alebo 1,2 % a uzavrel na 62,67 USD za barel.
Júnový kontrakt na severomorskú ropnú zmes Brent sa v stredu ráno o 7.53 h SELČ predával so stratou 46 centov alebo 0,69 % po 66,11 USD za barel.
„India je veľkým spotrebiteľom ropy, takže nárast prípadov nákazy novým koronavírusom a reštrikcie na obmedzenie šírenia nákazy zhoršia vyhliadky dopytu,“ uviedol viceprezident pre komodity spoločnosti Kotak Securities Ravindra Rao. „Globálne trhy s ropu zostávajú dostatočne zásobené, pričom OPEC a jej spojenci plánujú zvýšenie produkcie v najbližších mesiacoch. Takže ak sa vyhliadky dopytu výrazne nezlepšia, ceny môžu pokračovať v korekcii.“

Súvisiace články

Aktuálne správy