Výnimka potvrdzuje pravidlo

, Kimble Charting Solutions Foto: getty images

Ceny akcií bánk sa vyvíjajú v súlade s vývojom celých trhových indexov. Toto pravidlo má svoje výnimky, čoho dôkazom je aj súčasný trend.

Index cien akcií amerických bánk od roku 2015 ukazuje na dôležitú úroveň okolo 78, ktorá sa niekoľkokrát prejavila ako hladina podpory alebo rezistencie. Po prudkom prepade vo februári a marci sa index nad túto hladinu zatiaľ nedokázala dostať. Počas testovania úrovne sa navyše na krátkodobejšom grafe vykreslilo niekoľko medvedích náznakov.

Akciový trh ako celok ale v rovnakom čase výrazne posilňoval, ťahali ho najmä technologické tituly. Bankám naopak nepomáha prostredie minimálnych úrokových sadzieb. Hlboká a rýchla recesia ekonomiky navyše napriek snahám autorít priniesla ochladenie na úverovom trhu.

Ako si poradia akcie bánk s hladinou podpory tentoraz? Uvidíme, či sa pravidlo, že akcie bánk idú spolu s trhom potvrdí, alebo nie. Pre akciových býkov môžu poslúžiť súčasné valuácie ako varovné  znamenie aj v rámci ostatných sektorov, aby sa nestalo, že akcie bánk stiahnu ako magnet celý trh nižšie.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy