Ceny ropy v piatok ráno stagnovali

Ceny ropy na konci týždňa stagnujú. Hurikán Laura sa zoslabil a minul ropné zariadenia v Louisiane a Texase a nespôsobil na nich žiadne rozsiahlejšie škody.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s októbrovým kontraktom sa v piatok o 7.47 h SELČ predával po 42,96 USD (36,39 eura). To bolo o 8 centov alebo 0,19 % menej ako vo štvrtok (27. 8.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt sa vo štvrtok oslabil o 35 centov alebo asi 0,8 % a uzavrel na 43,04 USD za barel. Októbrový kontrakt na severomorskú ropu Brent sa v piatok o 7.46 h SELČ predával po 45,09 USD za barel, teda pri rovnakej cene ako vo štvrtok večer.
Hurikán Laura zasiahol Louisianu aj Texas a spôsobil zatvorenie ťažobných plošín a rafinérií v regióne. Vo štvrtok bola v regióne zastavená ťažba v objeme 1,5 milióna barelov, čo predstavuje takmer 85 % produkcie v Mexickom zálive. Hurikán sa medzičasom zoslabil a nespôsobil na ropných zariadeniach väčšie škody. Trh počíta s rýchlym obnovením produkcie v regióne.

Súvisiace články

Aktuálne správy