Tesla znižuje ceny vozidiel

Pomôže tento krok Tesle zostať konkurencieschopnou v súboji s rivalmi, ako sú Daimler, Volkswagen alebo General Motors? Absolútna správa: Americká automobilka Tesla už druhýkrát v rámci tohto mesiaca znížila cenu vozidiel v Číne, keďže konkurencia na najväčšom svetovom trhu s elektrickými vozidlami sa opäť začína vyostrovať.

Pomôže tento krok Tesle zostať konkurencieschopnou v súboji s rivalmi, ako sú Daimler, Volkswagen alebo General Motors?

Absolútna správa:

Americká automobilka Tesla už druhýkrát v rámci tohto mesiaca znížila cenu vozidiel v Číne, keďže konkurencia na najväčšom svetovom trhu s elektrickými vozidlami sa opäť začína vyostrovať. Zníženie ceny sa bude týkať lokálne vyrábaného Modelu 3 s dlhým dojazdom, ktorého cena klesne o približne 20-tisíc jüanov (2593,97 eura), uviedol tak vo štvrtok zástupca spoločnosti. Redukcia ceny približne o šesť percent má nahradiť vládne stimuly, ktoré sa na tento typ auta nevzťahujú. Spotrebitelia v Číne by tak zaň mali zaplatiť 344 050 jüanov (44 928 eur), dodal zástupca automobilky Tesla.

Investori zarobili na:

Spoločnosti Cintas Corporation, ktorej akcie počas dnešného obchodné dňa vzrástli o vyše 14 % (výkonnosť v horizonte 5 rokov: + 169, 08 %). Dôvodom prudkého rastu bola správa, v ktorej analytici očakávajú zvýšený potenciál v dlhodobom horizonte, vo svete po pandémií. Spoločnosť vyrába rôzne pracovné uniformy a taktiež ponúka služby pre firmy v oblasti hygieny.

Makro analýza a správy z ekonomiky:

Počet pracovných miest v Austrálii klesol v apríli o 594 tisíc a ide o najhorší pokles od čias merania. Nezamestnanosť vzrástla na úroveň 6,2%. Šéf Svetovej obchodnej organizácie (WTO) Roberto Azevedo plánuje predčasný odchod z funkcie. Agentúre Reuters a ďalším médiám to povedali zdroje oboznámené so situáciou. Šesťdesiatdvaročný Brazílčan stojí na čele WTO už od roku 2013. Ázijské akciové indexy uzavreli obchodný deň nasledovne: Hang Seng – 1,45 %, CSI 300 – 1,08 %, Nikkei – 1,74 %.

Európsky výrobca leteckej techniky Airbus by mohol zrušiť viac ako 10 000 pracovných miest. Airbus aktuálne bojuje s poklesom dopytu v dôsledku pandémie, ktorá ťažko zasiahla leteckú prepravu. Firma celkovo zamestnáva viac ako 130 000 ľudí. Talianska vláda podpísala ďalší stimulačný balíček v hodnote 55 miliárd euro. Britská centrálna banka zatiaľ nezvažuje využívanie záporných sadzieb, uviedol tak dnes guvernér Andrew Bailey. Francúzska vláda dnes predstavila plán za 18 miliárd euro na podporu cestovného ruchu, na ktorý tvrdo doliehajú opatrenia zavedené v snahe brániť šíreniu koronavírusu. Európske akciové indexy uzavreli obchodný deň nasledovne: Eurostoxx 50 – 1,79 %, CAC 40 – 1,65 %, DAX – 1,95 %.

Počet nových žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA za minulý týždeň bol na úrovni 2,981 milióna. Prekonali tak odhady, ktoré očakávali nárast o 2,5 milióna. Počet trvajúcich žiadostí o podporu v USA v minulom týždni stúpol na 22,833 milióna, odhad trhu bol až na úrovni  25,100 milióna. Americký prezident Donald Trump povedal, že zmobilizuje americkú armádu, aby distribuovala novú vakcínu proti koronavírusu, akonáhle bude dostupná. Najprv sa zameria na starších Američanov. Americké akciové indexy uzavreli obchodný deň nasledovne: Dow Jones Index + 1,34 %,  S&P500 + 0,96 %,  NASDAQ + 0,75 %.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy