Sprostredkovateľská spoločnosť Partners Group SK vlani rástla

Sprostredkovateľskej spoločnosti Partners Group SK sa podarilo aj v minulom roku rásť. Jej celkové tržby medziročne stúpli o 11 % na viac ako 38 mil. eur. Počet uzatvorených zmlúv v minulom roku presiahol 88-tisíc. Štruktúru zmlúv tvorili podľa vyjadrení spoločnosti približne rovnako po štvrtine investície, životné a taktiež neživotné poistenie, nasledované starobným a doplnkovým dôchodkovým sporením a sprostredkovanými úvermi. Počet aktívnych klientov vzrástol medziročne o 7 % na 230-tisíc klientov.

V lete minulého roku vstúpila na trh investícií spoločnosť Partners Investments, licencovaný obchodník s cennými papiermi, ktorá prináša príležitosti jednorazového alebo pravidelného investovania. Firma zhodnocuje úspory, a to prostredníctvom riadených portfólií zložených z akciových a dlhopisových ETF fondov (Exchange Traded Funds – pasívne riadené fondy obchodované na burze, pozn. red.). „Vďaka ponuke rôznych investičných produktov, ako aj ETF fondov, ktoré spravuje Partners Investments, sme tak v minulom roku sprostredkovali investície v objeme 201 mil. eur, čo znamená 25-percentný nárast oproti predchádzajúcemu roku,“ povedal generálny riaditeľ Partners Group SK Juraj Juras.

Spoločnosť Partners Group SK vznikla v roku 2007. Poskytuje finančné služby zamerané na dlhodobú správu osobných a rodinných financií. Finanční sprostredkovatelia spoločnosti zabezpečujú pre klientov analýzu osobných financií, prípravu a realizáciu finančného plánu ako aj dlhodobý servis na území celého Slovenska.

Súvisiace články

Aktuálne správy