Firma Asseco Central Europe uzatvorila strategické partnerstvo s TurboConsult

Vďaka partnerstvu posilní Asseco pozíciu v rámci poskytovania softvérových služieb pre bankový sektor.

Spoločnosť Asseco Central Europe rozširuje svoje portfólio riešení a produktov vo finančných službách prostredníctvom akvizície českej spoločnosti TurboConsult, pričom sa stáva jej 100-percentným vlastníkom. Spoločnosť TurboConsult dodáva informačné systémy pre finančné inštitúcie. Ako povedal generálny riaditeľ Asseco Central Europe Jozef Klein, vďaka partnerstvu posilnia svoju pozíciu v rámci poskytovania softvérových služieb pre bankový sektor.

Softvérová spoločnosť Asseco Central Europe pôsobí v Slovenskej a Českej republike, Maďarsku, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku a Poľsku. Portfólio firmy tvoria bankové a poisťovacie informačné systémy, informačné systémy pre zdravotníctvo, stavebné sporiteľne, systémy pre platobné karty, dátové sklady, energetiku a utility, Business Intelligence riešenia, podnikové informačné systémy a ďalšie riešenia šité na mieru. Asseco Central Europe je súčasťou medzinárodnej skupiny Asseco.

Česká spoločnosť TurboConsult pôsobí na trhu takmer 30 rokov a primárne sa zaoberá softvérovými riešeniami vo finančníctve, najmä v bankovom sektore. Sú to riešenia pre stavebné sporiteľne, družstevné záložne, nebankových poskytovateľov úverov, finančných sprostredkovateľov a fintech spoločnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy