Index S&P 500 prepisoval rekordy druhý deň za sebou

Index S&P 500 posilnil o 0,1 %, Dow Jones klesol o 0,1 % a Nasdaq tiež o 0,1 %.

Akciový trh v USA uzatvoril vo štvrtok so zmiešanými výsledkami, index S&P 500 však druhý deň za sebou prekonal historický rekord. Priemyselný index Dow Jones a technologický Nasdaq síce mierne klesli, zotrvali však v blízkosti nedávnych maxím.

Aktivita bola utlmená v čase, keď investori čakajú na nové správy z obchodných rokovaní medzi USA a Čínou. Poradca amerického prezidenta Donalda Trumpa pre obchod Peter Navarro vyhlásil, že rozhovory smerujú k dohode, ktorá bude výhodná pre obe strany. Podobne sa vyjadril aj Trumpov hlavný ekonomický poradca Larry Kudlow, podľa ktorého je dohoda blízko. Z čínskej strany prišlo vo štvrtok ústretové gesto v podobe zrušenia štvorročného zákazu na dovoz hydinového mäsa z USA. Ukončenie embarga môže podľa federálneho ministerstva poľnohospodárstva zvýšiť export z USA o viac ako jednu miliardu dolárov ročne. Globálny export amerického hydinového mäsa a vajec mal pritom v uplynulom roku hodnotu 4,3 mld. USD.

Index S&P 500 posilnil o 0,1 % na 3 096,63 bodu. Dow Jones klesol o 0,1 % na 27 781,96 bodu a Nasdaq tiež o 0,1 % na 8 479,02 bodu.

Súvisiace články

Aktuálne správy