Šéfom Asociácie DSS sa stal Miroslav Kotov

Predsedom Predsedníctva Asociácie dôchodkových správcovských spoločností (ADSS) sa stal Miroslav Kotov, predseda Predstavenstva Allianz – Slovenskej dôchodkovej správcovskej spoločnosti. Podpredsedom Predsedníctva ADSS je Vladimír Mlynek, ktorý je na poste predsedu Predstavenstva VÚB Generali dôchodkovej správcovskej spoločnosti, a. s. V tlačovej správe o tom informovala ADSS.

Ako v tlačovej správe uviedol nový šéf ADSS Miroslav Kotov, druhý pilier sa stal akceptovanou súčasťou základného dôchodkového zabezpečenia. „Víziou je, aby prvé poobedie v prvom zamestnaní mladý človek strávil výberom dôchodkovej správcovskej spoločnosti. Súčasných sporiteľov sa budem snažiť presvedčiť, aby využili dlhodobosť sporenia a vo väčšej miere investovali v negarantovaných rizikových fondoch,“ povedal. Do sporivého piliera môžu dobrovoľne vstúpiť osoby mladšie ako 35 rokov, následne však sporiteľ už svoje rozhodnutie nemôže zmeniť a účasť je povinná.

Ku koncu minulého týždňa mali sporitelia v druhom pilieri na svojich účtoch takmer deväť miliárd eur. V dlhopisových garantovaných dôchodkových fondoch penzijné spoločnosti spravovali 6,67 miliardy eur a v negarantovaných dôchodkových fondoch 2,31 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy