Novým výkonným riaditeľom zväzu je od 1. septembra R. Kvasňovský

Novým výkonným riaditeľom Slovenského plynárenského a naftového zväzu (SPNZ) sa od 1. septembra stal Richard Kvasňovský, ktorý vo funkcii nahradil Jána Klepáča. Informoval o tom portál slovgas.sk.
„Klepáč vo funkcii výkonného riaditeľa pôsobil od roku 2007 a počas tohto obdobia zanechal veľkú stopu v slovenskom i medzinárodnom plynárenstve, za čo sa mu chcem úprimne poďakovať. Stal sa azda najvýraznejšou osobnosťou slovenského plynárenstva v zahraničí a jeho činnosť vysoko oceňovali aj na pôde Medzinárodnej plynárenskej únie. Na Slovensku nás čaká boj o miesto plynu v budúcom energetickom mixe, ktorý bude reflektovať snahu o uhlíkovú neutralitu. Skúsenosti a vedomosti Jána Klepáča v ňom chceme naďalej využívať na poste poradcu Prezídia SPNZ,“ povedal prezident SPNZ Tomáš Malatinský.
Nový výkonný riaditeľ SPNZ Richard Kvasňovský podľa portálu väčšinu profesionálnej kariéry spojil s verejnoprávnymi médiami. V rokoch 1998 až 2007 pracoval v Slovenskom rozhlase, kde vystriedal redakciu medzinárodného života a domácu redakciu, kde bol redaktor aj moderátor spravodajských a diskusných relácií. Od roku 2009 pôsobil v Tlačovej agentúre Slovenskej republiky (TASR) ako vedúci domácej redakcie a člen Správnej rady TASR. Za svoju prácu získal viacero novinárskych ocenení.

Súvisiace články

Aktuálne správy